Bachelor-Niclas gav sista rosen till Johanna

”Det var ett ganska lätt val”

Niclas Lij gav bort sin sista ros i finalen av ”Bachelor”.

Och han gav den till Johanna Scortea.

– Jag ville att det skulle bli hon genom hela resan, säger Niclas Lij till Nöjesbladet.

Niclas Lij, 32, delade ut otaliga rosor under sin tid i ”Bachelor”.

Men det fanns hela tiden en tjej som han hade ett extra gott öga till – Johanna Scortea, 25.

– Jag ville att det skulle bli hon genom hela resan, säger Niclas Lij till Nöjesbladet och fortsätter:

– Samtidigt var jag aldrig hundra procent säker heller. Jag hade alltid förhoppning på att vi skulle klicka så pass bra som vi faktiskt gjorde till slut.

Johanna Scortea har upprepade gånger berättat i ”Bachelor” hur svårt hon tycker det är att visa känslor. Inför finalavsnittet hörs Niclas Lij reflektera över hennes tillitsproblem – samtidigt som Alexandra Nord, 25, haft lättare för att öppna sig för Niklas Lij.

”Lätt val”

Trots det visste han vem han ville ge sin absolut sista ros till.

– Det var ett ganska lätt val, säger Niclas Lij och fortsätter:

– Det växte fram mellan mig och Johanna. Båda två kände nog att vi ville ha bekräftelse från den andra för att våga släppa in varandra. Vi trevade oss fram. Jag hade hela tiden sett på hennes blickar och kroppsspråk att det fanns en bra kontakt mellan oss, men gradvis började hon prata om sina känslor och framförallt på drömdejten. Då kände jag kärlekskänslor. Innan dess var jag väldigt intresserad och ville att det skulle bli mer. Det var ganska tufft faktiskt, samtidigt som man inte bara kan skicka hem 20 tjejer direkt.

Hade du velat skicka hem de andra tjejerna om du kunnat?

– Nej, det är ju trots allt ett program. Jag och Johanna behövde den tiden som ändå gavs för att vi skulle komma varandra inpå djupet. Det blir som ett test, att det är så starkt mellan oss att jag väljer henne när det finns andra tjejer.

Efter varje avsnitt har de tjejer som har fått lämna huset samlats i en tv-studio för att diskutera arkivklipp – och för att sätta Niclas beteende under lupp. Flera dejter resulterade i kyssar. Niclas Lij kysste till exempel Alexandra Nord inför hennes mamma och syster.

– Det var ett dilemma. När jag var med Alexandra så kopplade jag bort allt annat i världen. Då var det bara hon och jag. Och så behövde man göra. Jag behövde vara fullt närvarande vid varje tillfälle.

Johanna Scortea förklarar känslorna kring den sista rosceremonin.

– Det var ingen självklarhet att få rosen, eftersom jag inte hade någon aning om hur långt han hade kommit i sin relation med Alexandra. Men någonstan fick man lita på sin magkänsla om att det skulle bli vi, säger hon och fortsätter:

– Att få sista rosen var underbart! Det kändes rättvist efter vår resa tillsammans.

Blev bortvald – fick en ros ändå

Alexandra Nord hade på känn att rosen skulle gå till Johanna Scortea.

– Det kändes bra, för jag var inte säker på mig och Niclas och jag var faktiskt genuint glad för hans och Johannas skull. Då var jag inne i bubblan och jag är en vinnarskalle så det är ju alltid tråkigt att förlora. Men man ska ju vara kär också och kunna se en framtid ihop och jag kände inte riktigt det. Man lever i en bubbla där och visst var känslor inblandade men hade han gett rosen till mig så vet jag inte vad jag hade gjort, säger hon och fortsätter:

– Men jag visste från dag ett att jag och Johanna skulle stå där och jag visste att det var Johanna som skulle få rosen.

Men, avslöjar Alexandra Nord – när kamerorna slocknade fick hon sin ros ändå.

– En killkompis, som är en ganska stor Hollywoodskådis, hade sett att jag var i Punta Cana och ville träffa mig. Så han flög ner och gav mig en ros istället. Vi lärde honom till och med att säga ”Vill du ta emot min ros” på svenska. Det var lite planerat att han skulle komma.

– Vi är inte tillsammans, men goda vänner. Där och då var det väl... kärlek är väl överdrivet, någon slags ”Hollywoodkärlek”. Så jag fick inte den sista rosen, men jag fick den bästa rosen.

Finalen av ”Bachelor” sändes på tisdagen på Sjuan.

Publisert:

LÄS VIDARE