Ola Rapace: ”Jag har försökt ligga med en kille”

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Publiken bjöd Ola Rapace på sprit i torsdagens avsnitt av ”Breaking news”.

Sedan erkände skådespelaren att han har försökt ligga med en kille.

– Jag har försökt en gång i ett researcharbete, säger Rapace i programmet.

Ola Rapace, 46, gästade torsdagens avsnitt av ”Breaking news”, där han fick bemöta fördomar om sig själv och äta sockervadd på tid.

Rapace berättade också om sitt liv i Paris, där han har gjort tre långfilmer och en tv-serie. Han älskar staden, men dras in i fransosernas ”ogymmiga mentalitet”.

– Det är inget större tempo när de kör. Det är mycket snacka och ”ska vi ta ett glas vin”. Jag anpassar mig. Man är inte lika vältränad där som här.

Kräver whisky

Men när Filip Hammar och Fredrik Wikingsson påannonserar det tävlingsmoment han förväntas delta i senare i programmet, får Ola Rapace något jagat i blicken. Han ska utmana Marie Göranzon, som dagen innan tävlade mot radarparet i att äta sockervadd så snabbt som möjligt.

– Nej, fy fan, stönar Ola Rapace och kommer med ett motkrav:

– Då ska jag ha en tolva Jack Daniels till.

1 av 5 | Foto: Kanal 5
Ola Rapace i ”Breaking news”.

Någon sprit finns det inte i studion. Det är åtminstone vad Filip och Fredrik tror. Plötsligt viftar en person i publiken med en silvrig fickplunta. Pluntan innehåller vodka, uppger han, och Ola Rapace bugar djupt och tar tacksamt emot den lilla flaskan. Han tar en klunk och ger killen i publiken tummen upp.

Men innan Ola Rapace utsätts för det sötsliskiga sockervaddsmomentet, svarar han på en rad fördomar om sig själv. Ett gäng ”magkänslefrågor”, där Filip Hammar presenterar påståenden som enligt hans egen magkänsla passar in på Ola Rapace.

Har försökt ligga med en kille

Bland annat att han skulle vilja spränga kungahuset (falskt), sover med ett baseballträ inom räckhåll (falskt) – och att han har legat med en annan man.

– Det känns som att du har legat med en kille, säger Filip Hammar.

– Jag har försökt en gång i ett researcharbete, men det gick inte, så nej, säger Ola Rapace.

Han uppmanas berätta något mer om händelsen.

– Det är en för lång historia. Man har inte tid med det i ert amfetaminformat.

– Du tror att det var sista gången?, undrar Filip Hammar.

– Ja, det tror jag faktiskt.

Och sockervaddstävlingen? Den kammar Ola Rapace hem. Med fokuserad blick och blixtsnabb teknik, skopar han in ett moln av sockervadd i munnen – och vinner över både Filip och Fredrik till publikens jubel.

”Breaking news” sänds klockan 22.00 måndagar till torsdagar på Kanal 5 och Dplay.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM