Tv-serier

Cityakuten-stjärna död – sköts ihjäl av polis

Av: 

Patrik Jäverbo

NÖJE

Vanessa Marquez, känd bland annat för sin roll i ”Cityakuten”, är död.

Den 49-åriga skådespelaren sköts ihjäl av polis efter att de larmats till hennes hem. Stjärnan ska ha riktat ett luftgevär mot polisen som då öppnade eld.

– Allt låter som ett helt fruktansvärt missförstånd, säger en granne till tv-kanalen KABC.

Skådespelaren Vanessa Marquez, mest känd för sin roll i ”Cityakuten” är död, det bekräftades under fredagen. Polis larmades till stjärnas hem i South Pasadena i Kalifornien efter att en person larmat och var orolig för hennes välmående.

Väl på plats valde polis att tillkalla ambulanspersonal då de var oroliga för stjärnas välmående. Enligt polis på plats så ska stjärnan ha drabbats av någon form av hälsoproblem och haft kramper. Även psykolog kallades till platsen. Efter en 90 minuter lång diskussion mellan polis och Marquez ska hon ha blivit ”väldigt omedgörlig” samt beväpnat sig med ett skjutvapen och siktat mot polisen som då öppnade eld mot skådespelaren. Det visade sig senare att vapnet var ett luftgevär, något som bekräftats av lokal polis.

Marquez dog senare under torsdagen på sjukhus till följd av sina skador.

– Det är chockerande och helt fruktansvärt, säger en granne. Han fortsätter:

– Jag är väldigt ledsen över hela händelsen, allt låter som ett helt fruktansvärt missförstånd.

Hade problem med hälsan

En vän till stjärnan berättar att Marquez sedan länge kämpat med hälsoproblem och ekonomiska bekymmer, men att hon inte visat några tecken på att vara deprimerad eller ha problem med annan psykisk ohälsa.

Marquez var sjuk i Celiaki, en kronisk sjukdom som orsakar inflammation i tunntarmen om man får i sig gluten, detta ska enligt stjärnan varit extremt smärtsamt samt gett henne starka kramper i perioder.

2014 berättade hon att hon spenderat sina livs besparingar för att betala för läkarbehandlingar men att ingenting hjälp mot sjukdomen.

Anklagade Clooney för att förstöra hennes karriär

Marquez medverkade i ”Cityakuten” mellan 1994 och 1997, där hon spelade rollen som sjuksköterskan Wendy Goldman. Hon har även medverkat i filmer som ”Stand and Deliver” och ”Twenty Bucks”.

Marquez skapade rubriker förra året efter att hon anklagat George Clooney för att fått henne svartlistad i branschen efter att hon uttalat sig om problem med sexism och rasism under inspelningarna av serien.

– Kvinnor som inte spelar enligt deras regler förlorar sina jobb, det var precis det som hände mig, sa hon då.

Clooney i sin tur nekade till anklagelserna och att han skulle ha någon makt att bestämma vem eller vilka som skulle vara med i serien.

– om någon talade om för henne att jag var involverad i beslut om hennes framtid i ”Cityakuten” så ljög den personen. jag varken kunde, eller skulle någonsin göra något för att påverka hennes karriär negativt, sa han då i ett uttalande.

ANNONS

Ellos erbjuder 30% rabatt* på dyraste varan, gäller på fler än 500 varumärken. Din kod: 455709

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Tv-serier

George Clooney