Oacceptabelt stavfel, TV 4

NÖJE

Efter att ha blåst deltagarna på 150 000 kronor i premiärprogrammet av ”Pengarna på bordet”, finns det bara två saker att göra för TV 4:

Skämmas! Och ge paret Johan och Linda en ny chans.

Känns kanske inte som att man kommer att planera sitt liv efter TV 4:s nya frågelek, men om man väl sitter där i tv-soffan, är det lätt att bli kvar. För denna svenska variant av ett brittiskt tv-koncept är inte så dum. De par som tävlar får två miljoner kronor och för att behålla hela summan, handlar det om att vara väldigt allmänbildad och våga chansa lite grann för att gå hela vägen. Peter Jihde är klockren som programledare. Fungerar utmärkt såväl som pådrivare och som lugnande faktor för de tävlande.

Nu gick det visserligen ändå åt skogen för charmiga paret Johan och Linda, men så pinsamt för TV 4 att man i premiärprogrammet hade en ”slamkrypare”, en fråga om filmstjärnor som fick dem att satsa 150 000 kronor på ett svarsalternativ som – inte finns!

För det finns ju ingen känd skådespelerska som heter Kate Blanchett.

Hela gänget som gör programmet bör först ställa sig i skamvrån – och sedan se varenda film som Cate, med C, Blanchett har gjort. Och så bör TV 4 ge Johan och Linda en ny chans i programmet.

Oj, vad de på TV 3 lite i smyg måste gnugga händerna att de i Gunilla Persson äntligen fått en Hollywoodfru som är mer Anna Anka än Anna Anka själv. Persson verkade rätt tossig redan när hon var en New York-fru och nu står spjällen på vid gavel, med barnplågeri och, i går, bubbelpoolsdejten från helvetet.
 

Har förstått att ”Lilla Al-Fadji show” – start för ny säsong i Kanal 5 i går – har rätt många fans. Dåliga skämt och sketcher blir lite roligare för att just Mona Sahlin är med, men inte för att de sägs med Smurfröst på Rinkebysvenska.
 

Att försonas med gamle trätobrodern Alex Schulman i hans webb-tv-show ... Marcus Birro, med sin djupa tro, borde väl ha anat att det bara skulle leda till elände.

I kväll ser jag ”Hübinette” i SVT, med Mia Skäringer och Göran Persson.

ARTIKELN HANDLAR OM