Nu vill båda skiljas

NÖJE

Endre och Hobert skickade in ny ansökan om skilsmässa

Foto: ”Pratar inte” Lena Endre lämnade först in en ansökan om skilsmässa – och konstaterade att paret inte kommunicerar alls för närvarande. Richard Hobert har nu också skrivit under skilsmässoansökan – och nu begär paret sex månaders betänketid.

Skilsmässan mellan Lena Endre, 56, och Richard Hobert, 59, har tagit en ny vändning.

I ett nytt dokument begär paret, som just nu inte pratar med varandra, betänketid.

– Inga kommentarer, skriver Richard Hobert i ett sms till Nöjesbladet.

I lördags avslöjade Nöjesbladet att Lena Endre, 56, och Richard Hobert, 59, går skilda vägar – utan betänketid.

När skilsmässo­ansökan kom in till Stockholms tingsrätt såg separationen ut att vara ett faktum. Handlingen skickades dock in utan en signatur från maken. I formuläret skrev Endre: ”vi kommunicerar för närvarande inte alls. Därför skickar jag in handlingarna själv”.

Under gårdagen kom ett nästan identiskt dokument till tingsrätten, men med en betydelsefull ändring. Skillnaden är att det finns en påskrift från Hobert och en anteckning om att skilsmässan ska föregås av betänketid ”enligt bådas önskemål”. Betänketiden är alltid minst sex månader och högst ett år.

Inte med i nya filmen

– Inga kommentarer, skriver Richard Hobert i ett sms till Nöjesbladet.

Ifall skilsmässan fullföljs innebär det att en kärlekshistoria som varat i 13 år tar slut. Kärleken blommade upp mellan Endre och Hobert under inspelningen av ”Ögat”, den femte filmen i serien om de sju dödssynderna. Sedan 1995 har Lena Endre varit med i alla filmer regisserade av Richard Hobert (med undantag för ”Där regnbågen slutar” från 1999). I den bioaktuella ”En enkel till Antibes” lyser Lena Endre med sin frånvaro.

Men under inspelningen av filmen kunde inte huvudrollsinnehavaren Sven-Bertil Taube notera att det var någon fnurra på tråden mellan makarna.

– Jag känner båda två, men jag kan inte uttala mig om det. Jag har bara jobbat med Richard Hobert när vi filmat. Och då har vi inte talat om några skilsmässor eller något sådant alls, säger Sven-Bertil Taube.

Långt avstånd

I nuläget bor Endre och Hobert på olika orter, hon på Östermalm i Stockholm och han i Kivik, Skåne.

– Vi har kommit överens om att lämna in en gemensam ansökan om skilsmässa som vi på grund av olika boendeorter skriver under var för sig, skrev paret i ett sms till Nöjesbladet i fredags.