De mystiska gåtorna bakom ”Så mycket bättre”-pressbilderna 2018

ANALYS: De nya ”Så mycket bättre”-pressbilderna 2018

Publicerad:
Uppdaterad:
Ståtligt gäng
Ståtligt gäng

NÖJE

Den varma sommaren 2018 är slut och höstens vindar blåser mot ditt ansikte. Men frukta inte. Snart kommer det solsken till ditt hem i form av årets ”Så mycket bättre”-gäng. Vi analyserar pressbilderna.

Mina damer och herrar - hela ”Så mycket bättre”- gänget 2018

Här har vi då årets upplaga av ”Så mycket bättre” 2018. Det är ett självsäkert gäng vi skådar. Kanske de självsäkraste i ”Så mycket bättre”-historien. Sjögren lutar sig nonchalant mot en stärkare OCH mot typ 10 000 spelningar, Perrelli kör vant handen mot höften-looken och Albin sitter uppflugen på ett piano som en slags musikalisk Harry Potter. Det här är verkligen inga artister som kommer att göra bort sig.

Charlotte Perrelli

La Perrelli

Med händerna mot höften, en vacker klänning och med en slags hypnotisk sugande blick lovar Perrelli show, dans och ett bullrande skratt.

Christer Sjögren

Sjögren visar upp en förvånansvärd nonchalans för att vara honom. Vi vana Christer Sjögren-stilanalytiker blir alldeles konfysta. Skjortan är inte instoppad i byxorna OCH kragen är uppvikt. Det väcker vår nyfikenhet. Vad hände egentligen natten innan i den gotländska ladan?

Eric Gadd

Heliga makaroner! Vilken outfit. Vilken blick. Vilket mod. Det är svårt att veta var man ska börja här. Gadd håller handen mot sina glasögon som om de vore dödliga soullaserstrålar. Han vill helt enkelt döda oss med sin soul. Den djuriska dräkten signalerar en vildare Gadd, en Gadd aldrig förut skådad. En Gadd som kommer att köra över dig. ”Do you believe in me”, sjöng Gadd en gång i tiden. Vi kan inte annat än efter att ha sett denna pressbild brista ut i en ”Yes, yes, we belive in Gadd”.

GRRR

Linnéa Henriksson

Henrikssons fingrar nuddar precis vid varandra. Det är som ett hemligt tecken. Hon vill säga något med sina fingerspetsar. Men vi har ingen aning om vad. Kompositionen, klädvalet och ja, hela alltet gör dessutom att vi får en glimt av ny Henriksson. En svalare och elegantare variant.

Louise Hoffsten

Ojoj, vilken glimt i ögat Hoffsten levererar. Ge oss solglasögon NU. För den här blicken är rent av magisk. Bakom den där glimten anar vi rövarhistorier som heter duga.

Stor

Stors ”Så mycket bättre”-pressbild är en gåta. Stor är som vi alla vet en tuff rappare från Huddinge. Men det är inget vi ser i bilden. Nej, nej nej. Vi får i stället en känsla av en gymnasielärare från Gävle. En lärare alla har respekt för.

Albin Lee Meldau

Årets ”Vem är det” i ”Så mycket bättre”-sammanhang. Det är så många frågor som spontant poppar upp i huvudet efter att ha tagit del av Albins pressbild. Albin står med axeln mot oss vilket gör att bildkompositionen påminner om ett klassiskt ”mug shot”. Vad vill han säga med det? Har han gangstrat och hållit på i Gotland? Blicken är även en aning uttråkad och klädvalet är av typen Hugh Hefner-pyjamas. Vi vet inte vad vi ska säga mer än att vi ser fram mot att lära känna dig Albin.

Publicerad:

LÄS VIDARE