Linus Wahlgren gör en popskiva

"Jag vill stå på scen och sjunga mina egna låtar"

HELSINGBORG

Pernilla och Niclas har redan gjort det.

Nu ska lillebror Linus Wahlgren också bli popstjärna.

- Jag längtar efter att stå på scen och sjunga mina egna låtar, säger han.

Foto: ANDRÉ DE LOISTED
I syskonens spår Linus Wahlgren följer storasyskonen Pernilla och Niclas exempel - och satsar på en karriär som popstjärna. Redan 1985 kom singeln "Jag är en astronaut", men till våren kommer ett helt album.

I fyra år har han skrivit musik för byrålådan. Nu tar Linus Wahlgren steget ut i popvärlden och ger ut sina låtar på skiva. Debutalbumet släpps någon gång under våren 2002.

- Det tar lång tid att hitta sin stil, nu har jag äntligen gjort det, säger den 24-årige skådespelaren om sin musiksatsning.

Drömmen: att bli popstjärna

Han har gjort sig känd som "FN" i tv-serien "Rederiet". I sommar spelar han i publiksuccén "Kärlek och lavemang" på Fredriksdalsteatern i Helsingborg, där även pappa Hans och storasyster Pernilla medverkar.

Men Linus har alltid drömt om att bli popstjärna, liksom storasyster Pernilla och storebror Niclas. Redan 1985 gjorde han ett försök, mest på skoj, med singeln "Jag är en astronaut". Men den här gången är det på riktigt.

- Jag har känt att fan, jag är ju rätt bra på att skriva låtar. Nu längtar jag efter att stå på scen och framföra dem, säger han.

Svensk pop, med mycket akustiska gitarrer. Texter om kärlek och vardagsliv, med en stor portion humor. Så beskriver Linus Wahlgren sin musik. I en av låtarna har han tagit hjälp av storasyster Pernilla, som sjunger en duett med sin lillebror.

"Vi inspireras av varandra"

De glada tonerna snurrar redan på högsta volym i en av Fredriksdalsteaterns loger, när Aftonbladet hälsar på.

- Pernilla har ett otroligt musiköra. Om jag har en låt på gång och fastnar någonstans, så hittar hon den direkt. Vi blir inspirerade av varandra.

- Det är skitbra, jag är hans största fan, säger Pernilla Wahlgren.

Men popstjärnedrömmen betyder inte att Linus Wahlgren lägger skådespelarkarriären på hyllan.

- Det handlar inte om att jag vill sluta med teatern, men jag vill inte vara en roll jämt. Jag vill uppträda som mig själv på scenen.

Anna Hansson