Nöje

Morrissey: Jag lägger av 2014

Av: 

Torbjörn Ek

Morrissey tänker förtidspensionera sig.

Foto: OLLE ENQVIST/ROCKFOTO

NÖJE

Morrissey, 53, tänker gå i förtidspension.

Den kontroversiella sångaren ger sig själv två år till innan det är dags att dra sig tillbaka.

– Jag har åldrats mycket på sista tiden, motiverar han sitt beslut.

Morrissey.

Foto: AP

I år är det 30 år sedan Morrissey slog igenom med The Smiths. 1988 lanserade han sin solokarriär, men om två år kan det alltså vara slut, skriver Hollywood Reporter.

I helgen meddelade den kontroversielle artisten att han tänker gå i pension när han fyller 55. En av anledningarna är att han inte vet om han kan stå ut som en åldrande popstjärna.

– Ska jag fortsätta som en modern Andy Williams? frågar han sig och syftar på ”Moon river”-sångaren som fortsatt framträda upp i 80-årsåldern.

– Jag tar en timme i taget. Vi kommer väl allihop bli sprängda i luften av Syriens regering snart så det spelar ändå ingen roll på det stora hela.

”Smått chockad”

Men i intervjun, med ­JuiceOnline.com, är han tydlig med att 55 är den ­egna maxgränsen.

– Ja, jag är smått chockad över att jag kommit så långt som jag har. Det här är mitt 30:e år och jag har åldrats mycket på sista tiden. Det är lite plågsamt för mig, precis som det måste vara för alla. Kroppen ändrar form och det finns inget man kan göra åt det, säger han.

”Inget intresse”

Samtidigt hintar han om att förtidspensionen kan bero på ett bristande intresse från skivbolagen när han pratar om sitt tidigare sju år långa uppehåll mellan albumen ”Maladjusted” som släpptes 1997 och ”You are the quarry” från 2004.

– Det var samma sak då som händer mig nu. Inget intresse från skivbolagen. Det finns inget jag kan göra åt det och nu oroar jag mig inte för det längre. Jag har inget management eller någon publicist så den här typen av trubadurs-­existens är för utmanande för bolagen, antar jag.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarläsning till kampanjpris! Missa inte vår REA på utvalda böcker - handla här.

Shop

Publisert: