"Han har pissat på oss"

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Jan Malmsjö till attack mot Persbrandt

1 av 2 | Foto: Magnus Sandberg
Jan Malmsjö.

Jan Malmsjö har inte förlåtit Mikael Persbrandt för avhoppet från Dramaten.

I en intervju i ABC:s Eftersnack går Malmsjö till hårt angrepp mot kollegan.

– Han har pissat på oss.

Det var i mitten av oktober som Mikael Persbrandt via sin advokat meddelade att han lämnar sin tjänst vid Dramaten. Beskedet slog ner som en bomb bland kollegorna och många upprörda röster höjdes. Anledningen som Persbrandt angav var problem med att kombinera teater- och filmprojekt.

Nu verkar det som att stjärnan är på väg tillbaka till den svenska teaterscenen. Dagens Nyheter skriver att Mikael Persbrandt förhandlar om en ny roll på Stockholms stadsteater. Han uppges vilja göra "I väntan på Godot" tillsammans med Leif Andrée.

Vägrar nämna Persbrandts namn

En av dem som öppet visade sin ilska när avhoppet blev känt var skådespelare Jan Malmsjö. Han hotade till och med att inte förlänga sitt kontrakt med Dramaten på grund av Persbrandt.

Trots att två månader har gått är Malmsjö fortfarande rosenrasande på kollegan. I kvällens ABC Eftersnack, som visades i SVT, vägrar Malmsjö att nämna Persbrandt vid namn.

– Avhopparen, han har pissat på oss och sedan med hög svansföring efter några dagar är han på Fotbollsgalan som inget hade hänt, säger Malmsjö upprört. 

Han fortsätter:

– Det var det svinaktigaste jag varit med om...ett flagrant kontraktsbrott, man häpnar, det förekommer bara inte.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN