Maken om dödsfallet: ”Det var en fullständig chock”

avLinn Dahlgren

Stjärndesignern Kate Spade sörjs av en hel kändisvärld.

Nu kommenterar maken Andy Spade för första gången dödsfallet.

– Vi pratade med henne kvällen före och hon lät glad. Det fanns inga tecken och ingen förvarning om att hon skulle göra så här, säger han till New York Daily News.

Den amerikanska stjärndesignern Kate Spade hittades död i sitt hem på Manhattan i New York på tisdagen.

Hon blev 55 år gammal. Polisen misstänker att hon tog sitt liv.

Hushållerskan hittade henne i lägenheten på Park Avenue och slog larm strax efter klockan 10 på tisdagsförmiddagen. På platsen hittades ett avskedsbrev, skrivet till bland andra hennes dotter och make.

– Vi är alla förkrossade. Vi älskade Kate högt och kommer att sakna henne enormt, säger hennes familj till New York Daily News.

Foto: Angela Pham/BFAnyc.com/REX / ANGELA PHAM/BFANYC.COM/REX BFA

”Hon lät glad”

Hennes make Andy Spade, 55, berättade sent i går kväll att hon hade drabbats av svår depression.

– Kate led av depression och ångest under många år. Hon sökte aktivt hjälp och hade ett nära samarbete med sina läkare för att behandla sin sjukdom, en som tar alltför många liv, säger han i ett uttalande.

Paret hade tagit en paus i förhållandet och flyttat isär, men hade inga planer att skiljas, säger maken.

– Vi pratade med henne kvällen före och hon lät glad. Det fanns inga tecken och ingen förvarning om att hon skulle göra så här. Det var en fullständig chock. Och hon var uppenbart inte sig själv. Det fanns inre demoner hon kämpade mot, säger han.

Modemärket har gjort ett uttalande

Kate Spades lekfulla modeskapelser är kända för att förvandla världens röda mattor till fester i regnbågens alla färger. Sin sorgefria image till trots led hon av ångest och, sedan hon insjuknat vid 49 års ålder, av allvarlig depression.

– Katy var allt som oftast väldigt lycklig, den roligaste människan i världen, och ibland blev hon väldigt ledsen, säger ungdomsvännen Elyse Arons.

Modemärket Kate Spade har gjort ett uttalande om grundarens död:

”Kate kommer att vara innerligt saknad.”

Kate Spade skapade sitt modemärke 1993 tillsammans med maken Andy Spade och deras väskor blev snabbt kända världen över.

Paret sålde stora delar av företaget 1999 för 33,6 miljoner dollar, nästan 300 miljoner kronor. 2006 sålde paret resten av företaget för 59 miljoner dollar, drygt en halv miljard kronor, skriver Business insider.

I fjol köpte lyxmärket Coach modemärket med över 300 butiker i världen för över 20 miljarder kronor.

Genom åren har Spades kreationer burits av otaliga stjärnor. Nu sörjs hon av en hel kändisvärld.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode