Samir och Viktor avslöjar allt i ny bok

avMathilde Albinsson

NÖJE

Samir & Viktor bildades 2014.

Sedan dess har duon tävlat i Melodifestivalen, bråkat, tagit paus från varandra och gjort comeback.

Nu släpper Viktor Frisk och Samir Badran en bok om de turbulenta åren.

– Jag mådde dåligt och nu vill jag berätta sanningen om det, säger Viktor Frisk.

Samir & Viktor tävlade i Melodifestivalen första gången 2015. Repetitionerna kantades av kaos och bråk.

Genombrottet med ”Groupie” blev större än vad teamet runt duon hade förutspått. Tanken var att låten skulle streamas, inte gå via Andra chansen till final och följas av 250 spelningar runt om i landet. Det slet på Viktor Frisk och Samir Badran samt deras relation till varandra. Men de kämpade sig igenom den tuffa perioden och ställde upp i Melodifestivalen 2016 igen med ”Bada nakna”.

– Det var mycket ostabilitet. Så många runt oss som fuckade ur. Nu har vi det stabilt, allt har blivit mer seriöst. Viktor har jobbat med sina grejer och jag med mina, sedan har vi musiken tillsammans. Det blir lättare så, sa Samir då.

Men därefter tog Samir & Viktor paus på obestämd tid. I maj 2017 gjorde de dock comeback med låten ”Kung” och tävlade återigen i årets Melodifestival med ”Shuffla”.

”Har hatat varandra”

Nu berättar Samir och Viktor om de turbulenta åren i en bok, som kommer ut i november. Där ska duon säga ”sanningen om de här galna åren som Samir & Viktor funnits”, skrev Viktor på sin Instagram i fredags. Boken skriver de för fansens skull.

– Vi har hatat varandra, vi har älskat varandra, vi har gråtit, skrattat, varit nervösa som tusan tre år i Melodifestivalen, vi har båda gjort ”Let’s dance”, vi har varit rivaler, vi är världens bästa vänner. Det är väldigt mycket som den här boken handlar om, allt från när vi varit på djupet och mått pissdåligt, förklarar Viktor Frisk när Nöjesbladet träffar honom i samband med ”Let’s dance”.

Boken blir transparent och öppenhjärtig. Flera omskakande avslöjanden utlovas.

– Det kommer bli mycket sanning. Människor som har lurat oss. Människor som har sårat oss under åren. Jag hade en väldig tung period för exakt ett år sedan och där kommer jag berätta allt om det. Jag förstår inte varför man ska hålla på grejer. Det spelar ingen roll. Jag mådde dåligt och nu vill jag berätta sanningen om det.

Foto: Robin Lorentz-Allard
Samir & Viktor.

Känns det nervöst att skriva en så pass ärlig bok?

– Nej, inte alls. Vi berättar allt för Pascal Engman, så han är ju skribenten. Och Pascal är så extremt skicklig när det gäller att få in allt i en bra och ordentlig text.

Minns du alla vinnare av Let’s Dance? 01:11
ARTIKELN HANDLAR OM