Här är trion som leder ”Musikhjälpen” 2018

William Spetz, Daniel Adams-Ray och Farah Abadi i P3:s och SVT Plays insamlingsprogram

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Farah Abadi leder ”Musikhjälpen” i P3 för andra året i rad.

Till sin hjälp får hon William Spetz och Daniel Adams-Ray – tillsammans blir de inlåsta i studion.

– Vi bor ihop, vi jobbar ihop, det är 24 timmar om dygnet, vi kommer snabbt över den här smekmånadsfasen, säger Farah i Aftonbladet Morgon.

”Musikhjälpens” tema i år är ”Alla har rätt att funka olika” och handlar om personer med funktionsnedsättningar.

Nu står det klart vilka som kommer leda årets upplaga av P3:s och SVT Plays insamlingsprogram.

Radioprofilen Farah Abadi, 30, ledde ”Musikhjälpen” redan förra året. Annars leder hon ”Relationsradion” och har tidigare gjort ”Morgonpasset”, lett ”Världens barn-galan” och synts i SVT:s ”Go’kväll”.

Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz.
Foto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio
Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz.

Varit resande reportrar

Daniel Adams-Ray, 35, var 2011 ”Musikhjälpens” resande reporter men kommer i år att låsas in i radiostudion på heltid. Adams-Ray slog igenom tillsammans med Oscar Linnros i duon Snook och debuterade som soloartist 2010, med bland annat hitten ”Gubben i lådan”. Han har prisats så väl på Rockbjörnen som Grammis-galan.

Komikern William Spetz, 22, är inte heller någon nykomling för ”Musikhjälpen”-publiken efter att ha varit programmets resande reporter 2014. Han har gjort succé med soloföreställningen ””Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?”, sommarpratat i P1 och ledde också Melodifestivalens final 2016 tillsammans med Gina Dirawi.

Tillsammans kommer trion låsas in i ”Musikhjälpens” studio.

– Vi bor ihop, vi jobbar ihop, det är 24 timmar om dygnet, vi kommer snabbt över den här smekmånadsfasen, säger Farah Abadi i Aftonbladet Morgon.

Med årets tema vill ”Musikhjälpen” sätta fokus på den miljard människor som lever med funktionsnedsättningar världen över. En majoritet av dem lever i låg- och medelinkomstländer och fastnar i fattigdom, där de osynliggörs, enligt ett pressmeddelande från insamlingsprogrammet.

”Viktigt och på riktigt”

– ”Musikhjälpen” är det främsta verktyget, eller vapnet, för optimism som vi har i Sverige, säger Daniel Adams-Ray i Aftonbladet Morgon.

– Mycket är att det pågår i en hel vecka. Det finns många galor där man har en glamorös kväll där man samlar in pengar, men här blir det mer av en folkrörelse. Det är kul också, det är mysigt och lustfyllt, skolor gör saker och körer gör saker. Det är en kombination av att det är något viktigt och på riktigt tillsammans och att man har väldigt roligt, säger William Spetz.

Publicerad:

LÄS VIDARE