”Lika poänglöst som Ny Demokrati”

Markus Larsson efter delfinalen

Aftonbladets schlagerkrönikör Markus Larsson har inför delfinalen i Leksand varit tydlig om att han sett den som ett svagt startfält.

Han talar även klarspråk om sin uppfattning efter tävlingen är avklarad.

– Den var tråkig helt enkelt.

Även den internationella juryn, det nya momentet i årets delfinaler får sig en känga. I den tredje delfinalen valde att plocka med ”Sofia” och ”Alla”.

– Jag har svårt att se poängen med det hela. De ska alltså välja ut ett bidrag som svenska folket har ratat, säger Markus Larsson.

– Det är lika poänglöst som Ny Demokrati.

Annars gick det som de flesta hade tippat

E.M.D och Molly Sanden gick direkt vidare – skrällen Rigo till Andra chansen var det enda som inte ingick i de flesta förhandstips.

– Jag överskattade som vanligt Velvet. Hon går inte igenom rutan och kommer nog inte att kunna lyckas någonsin i Melodifestivalen.

Andra chansen

Nu börjar också flera av duellerna inför andra chansen att ramla på plats.

– Jag tror den stora kampen kan komma mellan Lili och Susie och BWO. En kamp som jag tror att Lili och Susie tar hem eftersom de har ett mer fartfyllt nummer.

Vad kommer du själv att skriva efter den här delfinalen?

– Mest troligt kommer jag att skriva litegrann om att aftonbladet.se:s läsare inte gillar Petra Mede. Vilket jag inte håller med om.

Favoriterna nästa vecka

– Det är lite svårt att uttala sig om nästa vecka utan att man hört låtarna. Men Sarah Dawn Finer ser jag fram emot. Kan också bli roligt med Thorleifs, säger Markus Larsson.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN