Övertalades av Björkman

Pauline tackade ja till jokerplats efter möte med schlagerchefen: Jag insåg att det är show

1 av 3
Förra året tackade hon nej. Men i år är Pauline Kamusewu en av fyra jokrar i Melodifestivalen. Bidraget ”Sucker for love” beskriver hon som en glad souldoftande cabaretlåt.

I fjol sa hon nej.

Melodifestivalen var inget för henne.

Nu har Pauline Kamusewu tänkt om.

Den 26-åriga sångerskan blir den sista jokern i årets Melodifestival.

Bidraget ”Sucker for love” skickades in till SVT tidigare i höst, men det avgörande beslutet fattades först under den gångna helgen.

Sångerskan tvekade in i det sista.

– Det var inte förrän jag träffade Christer Björkman himself som jag kände: Nu fan vill jag vara med. När han började prata om koreografi och kläder och att jag kunde bli nedfirad från taket om jag ville insåg jag att det här är show. Det är show! säger Pauline.

Redan i fjol var hon aktuell för Melodifestivalen genom bidraget ”Killing me tenderly”, där hon sjöng på demon. Men när Pauline fick höra att låten kommit med i tävlingen backade hon ur. Bidraget gick då till Maria Haukaas Storeng och Anna Sahlene.

”Varit skraj”

– Den gången fick jag frågan av producenterna, inget ont om dem, men jag kände inte riktigt för den låten.

Du sa också: Melodifestivalen är inget för mig.

– Det stämmer, säger Pauline och skrattar. Jag har varit skraj tidigare. Trott att jag ska totalfloppa. Men nu har jag kommit underfund med att Melodifestivalen kanske är min grej ändå. Nu tänker jag satsa fullt ut.

Vill alltid vinna

Hur kretsar tankarna kring att floppa i år?

– Jag tänker inte på det. Visst, jag vill alltid vinna allt. Men min inställning är att jag vill komma ut med den här låten och att folk ska gilla den. Sen får vi se hur det går.

Niklas Strömberg