Streisands son smittad av hiv

NÖJE

Filmstjärnan bröt ihop efter chockbesked

NEW YORK

Barbra Streisands son Jason Gould har testats positivt för hiv.

När filmstjärnan fick höra att sonen smittats med vattkoppor, vilket kan vara livsfarligt när man bär på hiv-viruset, kollapsade hon.

- Barbara är förkrossad, berättar vänner.

Foto: Hon är förkrossad Filmstjärnan och sångerskan Barbra Streisand har tagit beskedet om att hennes som smittats av hiv mycket hårt. När hon fick höra det första gången krossades hennes hjärta , säger en vän till henne och maken James Brolin.

Skådespelaren och regissören Jason Gould, 36, från Barbra Streisands första äktenskap med skådespelaren Elliot Gould, berättade för sina föräldrar om sin sjukdom för sex månader sedan.

- När Barbra första gången fick höra att Jason testats positivt för hiv krossades hennes hjärta, säger en vän till familjen.

Både mamma och pappa erbjöd sitt fulla stöd. Streisand erbjöd också att hennes egna läkare skulle ta hand om sonen.

"Har inte aids"

- Han har ännu inte utvecklat aids, men både Barbra och Elliot är givetvis förkrossade. De gör allt de kan för att hjälpa.

Nyligen togs Jason Gould in på ett sjukhus i New York efter att ha smittats med vattkoppor - en barnsjukdom som kan vara dödlig för en hiv-patient med försvagat immunförsvar.

När Streisand, 60, nåddes av beskedet blev hon så förkrossad att hon föll ihop i tårar i sitt hem i Malibu, skriver amerikanska och engelska tidningar.

Jason Gould arbetar själv som skådespelare, regissör och manusförfattare, men har inte varit lika framgångsrik som sina kända föräldrar.

Mycket omtyckt

Hans medverkade 1991 i "Tidvattnets furste", regisserad av mamma. 1997 regisserade och skrev han komedin "Inside out" med pappa i en av rollerna.

Enligt vänner är han en mycket omtyckt person.

- Det är så sorgligt att det skulle hända just honom. Han har aldrig varit en Hollywood-slyngel - han har inte ett enda ont ben i sin kropp, berättar vänner.

Enligt de flesta uppgifter ska Jasons tillstånd nu vara stabilt.

- Han har bra utsikter. Jason försöker att leva så normalt som möjligt och följer sin doktors råd.

Fredrik Virtanen