Justin Timberlake försvaras av Prince syster

Slår tillbaka efter kritikstormen

1 av 5 | Foto: ANGELA WEISS / AFP
Den kritiserade hyllningen på Superbowl
NÖJE

Prince syster vill nu att hatet mot Justin Timberlake får ett slut skriver TMZ.

Hon menar att hans hyllning till den avlidna musikikonen under Superbowl hade skapat en kritikstorm oavsett hur den gjordes.

Efter showen i Superbowl fick Justin Timberlake ta emot enorma mängder kritik. Anledningen var att han hyllade legendaren Prince genom att ”sjunga duett” med den avlidna artisten som visades på en videoprojektionen i bakgrunden. Problemet var bar att Prince i en intervju från 1998 hade sagt att han absolut inte ville att någon skulle göra något digitalt med honom efter hans död.

– Hela den här virtuella grejen, den är demonisk. Och jag är ingen demon. Det skulle aldrig hända mig, sa ikonen då till Guitar World.

Ber hatarna att backa

Därför rasade hans fans när de såg Timberlakes uppträdande i Superbowls halvlek. Men nu kliver Prince syster in och försvarar stjärnan. Tyka Nelson säger till TMZ att hennes bror inte skulle vara arg på Timberlake för att han använde sig utav ikonens röst och bild. Nu vill hon att hatarna backar undan.

Hon berättar att hon blev glatt överraskad av uppträdandet och att hon njöt av hyllningen till hennes bror. Familjen visste om att sången “I would die 4 u” skulle spelas, men inte att videoprojektionen skulle dyka upp. Nelson menar att alla har sin egen uppfattning om vad Prince skulle ha gillat och att det hela blev en omöjlig situation för Timberlake som skulle fått hat oavsett hur han gjorde.

Ville göra det ultimata

Timberlake själv säger i “The tonight show” med Jimmy Fallon att han bara ville göra den ultimata homagen.

– Jag ville använda tillfället att göra något för staden, men framför allt för min favoritmusiker någonsin

10 år av Super Bowl halftime show 01:32
ARTIKELN HANDLAR OM