Invandringsfrågan het potatis i nya ”Beck”

Nya ”Beck: Den tunna isen” handlar om mord på en ishockeytränare

Publicerad 2018-02-05

Beck: ”Den tunna isen”.

Nu har Beck-film nummer 36 haft premiär.
Och nog hänger serien med sin tid. Även denna film kretsar kring ett av de ämnen som engagerar svenska folket allra mest: den stora invandringen under de senaste åren.

Dags för andra filmen i den nya omgången Beck-filmer. Film 36 i ordningen.
Där den första nya filmen, ”Beck: Ditt eget blod”, handlade om islamistisk terrorverksamhet i Stockholm, handlar det denna gång, bland annat, om invandrare utan några som helst politiska drivkrafter. Ensamkommande pojkar som bor på en flyktingförläggning i en förort i södra Stockholm. Sådana som bara vill starta om sitt liv i en annan del av världen, långt bort från just fattigdom, terror och annat elände.
En omtyckt och engagerad tränare (Hannes Fohlin) i en ishockeyklubb har lyckats få dem att börja spela ishockey. Något som inte är populärt i alla läger. Inte bland de svenska ungdomarna i kvarteret och klubben. Inte hos en pappa (Tobias Zilliacus) till en av killarna i laget, han hamnar i konflikt med tränaren. Som en dag hittas mördad i omklädningsrummet.

Bjuder på hyfsad deckarintrig

(Detta är ingen spoiler, mordet äger rum väldigt tidigt i filmen)
Fördomar mot invandrarna gör att de snart blir misstänkta, både av polisen och av ”folkdomstolen” i omgivningarna…
En hyfsad deckarintrig, men det är nästan så att filmens huvudpersoners egna liv engagerar minst lika mycket den här gången. Som att Martin Beck (Peter Haber) verkligen tycks ha svårt att gå i pension. Han ska både utse ny chef och lägger sig snart i mordutredningen. Och norske superpolisen Steinar Hovland (Kristofer Hivju), skulle han bli en bra ny chef?
Bland gästskådespelarna finns Saro Zandi, Sied Mohammed Mosevi, Martin Schaub och Kristina Törnqvist.
De två återstående filmerna i den här omgången, med undertitlarna ”Utan uppsåt” och ”Djävulens advokat”, har streamingpremiär lördag 3 mars respektive lördag 7 april.

Allt om
Beck-fimerna

ANNONS