Här är prinsessans eget kungarike

Restauranger, caféer, barer, nattklubbar, shopping, träning och allt annat som hör en prinsessa till

1 av 10 | Foto: Mattias Carlsson
Madde tar en fika med goda vännen Dag Werner på Klippoteket.

● Restauranger & caféer

Glöm Söders höjder och charmiga Kungsholmen, när det kommer till restauranger och caféer föredrar prinsessan mindre etablissemang runt Stureplan och på Östermalm.

Fika blir det på kompisägda Ellas kitchen (Kuriosa: En av ägarinnorna, Lina Tham, har tidigare varit tillsammans med prinsessans utpekade pojkvän Erik Granath), Sibyllegatan 6 eller välbesökta Café Créme, Nybrogatan 16. Lunchfavoriten är Klippotekets restaurang på Riddargatan 3A, ett undanskymt bratställe, där Madde brukar mumsa i sig en hälsotallrik. Även middagar avnjuts i samma geografiska område. På mediahypade restaurang Halv trappa har prinsessan synts med väninan Natalie Rosta. Även dussinkrogen Coco på Banérgatan 7 är ett välbesökt Maddeställe.

● Barer & nattklubbar

Prinsessans hemmaplan. Efter en fördrink hemma hos någon vän brukar kvällen fortsätta på exempelvis Brasserie Godot, Grev Turegatan 36. Godot är Stockholms just nu mest omtalade bar, vida berömd för sina välkomponerade drinkar och sitt avslappnade mingel. Här har Madeleine smuttat på drinkar som ”Sex on the beach”, ”Raspberry collins” och ”Godot crushed”.

Men än är natten ung och en riktig partyprinsessa drar snart vidare. Valet står mellan Sophies, Biblioteksgatan 5 och Laroy, Birger Jarlsgatan 20. Båda ställena är så nära medlemsklubbar man kan komma, är du inte med på dörrvakternas lista kommer du inte in.

Fredagarna är Sophies högtidsdag, inne bland kitschtapeter och uppstoppade djurhuvuden håller Ulf Fredrick von Roth hov. Musiken är en blandning av eurohouse, trancehitar och arabparty. I sofforna dansar de utvalda med brinnande tomtebloss i ena handen och skvimpande champagneglas i den andra.

På Laroy styr sedan ett par år Kristoffer Ahlbom under helgerna. Klientelet är en mix av celebriteter, skönhet och pengar. Kön utanför för växer sig aldrig särskilt stor av en anledning, antingen kommer du in med en gång eller så är det ingen idé att stå kvar. Stämningen är fest och dans – alltså ett givet prinsessval. Orientalisk loungemusik ser till att nätterna mjukstartar men vid 00.30 dunkar partyt igång för fullt. Mäklarbrickor (en helflaska sprit samt två champagneflaskor) fyller borden och Stockholms vackraste gör sig redo att börja svettas. I dessa hedonistiska infernon glider alltså vår prinsessa fram. Hon dansar som få, säger inte nej till en drink, eller ett shotsrace, men sitter aldrig vid något av de omtalade drinkborden. Hon häller sällan i sig för mycket utan surfar genom kvällarna på en entusiastiskt bubblande festarvåg.

●Träning

Förutom ridning håller sig Madeleine i form med styrketräning. Tillsammans med bästisen Louise Gottlieb pumpar hon loss på Mastertraining, Regeringsgatan 65. Mastertraining är lika svindyrt som hemlighetsfullt. Om du inte är medlem får du inte titta förbi utan i stället vänta på att någon av tränarna ska ringa upp, vilket de aldrig gör. Ett årskort går på 14 000 kronor och vill du ha en privattränare för att hålla motivationen uppe blir det till att slanta upp ytterligare 400 kronor per timme.

● Kläder

För att vara prinsessa klär sig Madeleine diskret, på gränsen till enkelt. Det är figurnära och färgfattigt. Mycket av kläderna inhandlas på Champagne, Hamngatan 10. Favoriten är butikens eget märke Dorose som i sin design ”låter sig inspireras” av andra mer exklusiva märken. Vanligtvis kommer Madeleine in, provar kläder och lägger därefter undan dem. Senare hämtas och betalas plaggen av hovet. Prinsessan har också festat loss i märket Molto från engelska billighetskedjan Top Shop.

Om kläderna är av det diskretare slaget så kompenserar Madeleine med det allra bästa när det kommer till accessoarer. Det är skärp från exklusiva men lite damiga Hèrmes, handväskor signerade Louis Vuitton och solglasögon från italienska Gucci.

Dan Panas