Erik Segerstedt: Jag har kommit ner på jorden igen

Publicerad 2013-03-02

Nu ångrar han sitt eget beteendeunder åren med EMD: Var ute och svävade

I går återförenades de på Melodifesti­valens scen.

Men Erik Segerstedts minnen av pojkbandet är inte odelat positiva:

– Jag kan ärligt säga att det var några år med EMD som man inte hade ­kontakt med sig själv, ­säger han.

EMD hade en rad hit­singlar, vann Grammis för bästa låt och turnerade runt Sverige.

Men när Erik Segerstedt nu solosatsar beskriver han hur han ”kommit ner på ­jorden” igen efter åren i pojkbandet tillsammans med Danny Saucedo och Mattias Andréasson.

’Självkänslan försköts’

– Det är nånting som jag upptäckt efteråt. Jag tror inte­ man märker att man ­varit ute och svävat förrän man kommer ner igen ­liksom, säger han till Nöjesbladet och fortsätter:

– Jag kan ärligt säga att det var några år med EMD där som man inte hade kontakt med sig själv.

Hur var du när du var ute och svävade?

– Jo, men min självkänsla hade alltid förut legat i att jag är en skön, social kille som haft lätt att skaffa vänner. Aldrig i mitt utseende eller hur bra jag gör ifrån mig när jag sjunger. Men ­under en period i min relativt korta karriär så försköts min självkänsla till att handla om mitt utseende. För många kändisar eller artister handlar det bara om yta. Jag har verkligen försökt undvika det, men jag ska ­inte hyckla, det blev så ett tag med EMD.

Kan du skratta åt hur du var?

– Absolut. Jag kan absout se det roliga i det, vem fan trodde jag att jag var liksom? Jag känner lite att ”vad tänkte du med?”

Hoppas på försörjning

I kväll står han på scenen tillsammans med Tone Damli och tävlar med låten ”Hello goodbye”.

Förhoppningen är att ­Melodifestivalen ska göra att han kan fortsätta för­sörja sig på musiken och att han ska få åka ut och spela i sommar.

– Det är klart att jag drömmer om att kunna fortsätta jobba med det här på samma sätt i tio år. Men jag är realist också. Innan ”Idol” så hade jag vanliga jobb och musiken vid sidan av. Jag är fan inte främmande för att ha det så igen, jag ser inte det som ett misslyckande om det skulle bli så. Det finns så mycket värre saker som kan hända i livet än att man inte får tjäna pengar på musiken.

Bildade band med idolvännerna

Namn: Erik Segerstedt.

Ålder: 29.

Bor: Stockholm.

Bakgrund: Tävlade i ”Idol” 2006 och kom tvåa. Släppte några

solosinglar innan han hösten 2007 bildade pojkbandet EMD tillsammans med Danny Saucedo och Mattias Andréasson som också tävlat i ”Idol”.

Aktuell: Tävlar i Andra chansen tillsammans med Tone Damli, 24, i duetten ”Hello goodbye” skriven av bland andra Måns ­Zelmerlöw.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln