Scen

Morbid & lekfull show

Av: 

Jan-Olov Andersson

NÖJE

Så många Betyg: 1 av 5 plus får ”Familjen Addams”

EN riktig KANONENSEMBLE Skådespelarna med den rutinerade Petra Nielsen i centrum, bjuder på en riktigt underhållande föreställning.
EN riktig KANONENSEMBLE Skådespelarna med den rutinerade Petra Nielsen i centrum, bjuder på en riktigt underhållande föreställning.

Petra Nielsen är kändisen i ensemblen.

Men i mycket underhållande ”Familjen Addams” är ingen större än själva föreställningen, fylld av sjuk svart humor, specialeffekter och inslag av nycirkus.

Östgötateatern har genom åren varit pigga på att plocka upp nya musikaler. Nu har man Europa-premiär på ”Familjen Addams”, mest förknippat med den fantastiska tv-serien från 1964–1966 och tre hyfsade lång­filmer på 1990-talet.

Över 13 000 har redan köpt biljetter och jag tror inte de blir besvikna.

New York-familjen Addams är barnsligt förtjusta i sådant som de flesta tycker är obehagligt, stötande, perverst. När dottern i familjen blir kär, ska båda familjerna sammanstråla för en middag och frågan är: tänker familjen Addams ens försöka uppträda ”normalt”.

Rätt förutsägbar

Man kan ha invändningar mot musikalen i sig. Att skämten kring familjernas möte är rätt förutsägbar. Att föreställningen (vid sidan av tv-­seriens välkända tema) har melodier som svänger i sitt sammanhang, men är glömda så fort man lämnar salongen.

Nielsen har rutin

Det som lyfter ”Familjen Addams” är energin, lekfullheten, galenskaperna, de morbida skämten, skräcktemat och alla som agerar på scenen. Här finns allt Addams-fansen förväntar sig; det gotiska huset, special­effekter, The Thing, betjänten Lurch, onkel Fester, folk som både brinner och flyger i luften, dansande och flygande skelett. Hade Tim Burton vuxit upp på östgötaslätten, hade kanske han stått som regissör.

En kanonensemble, men nog märks det att just Petra Nielsen har Broadway-rutin i sina nummer.

Familjen Addams

Betyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plus

Musikal på Östgötateatern, Norrköping. Regi: Mattias Carlsson. Med Petra Nielsen, Christian Zell, Jesper Barks­elius m fl. Spelas i Norrköping till och med 10 januari 2012, i Linköping 8 februari–31 maj 2013.

ANNONS

Lyko ger dig allt inom skönhet – just nu till superpriser! Winter Sale.

Extern länk från Lyko SE

Handla nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Scen