Här slår Carl Philip och Sofia tillbaka mot krisryktena

Av: Mirja Ljunggren

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter det envisa skvallret — prinsparet visar upp sin kärlek öppet: ”De försöker strunta i allt prat”

1 av 8 | Foto: Marcus Ericsson
Prins Carl Philip, flickvännen Sofia och prins Daniel på fotbollsmatch på Friends Arena nyligen.

Efter förlovningen mellan prinses­san Madeleine, 30, och Chris O’Neill, 38, i höstas förvänta­ de sig många att Carl Philip, 33, och Sofia Hellqvist, 28, snart skulle gå i samma spår. Men i stället för ring­växling började det viskas om att allt inte stod rätt till.

Medan prin­sen ägnade sig åt kungliga upp­drag och gick på konserter med Swedish House Mafia var Sofia upptagen med sitt välgörenhets­ organisation Project Playground i Sydafrika. I slutet av året fick pa­ret mer tid för varandra igen men trots rapporter om romantiska restaurangbesök och en lyxig skidsemester fortsatte surret om kärleksris.

– Det är såklart inte roligt för dem att läsa i tidningarna att det är kris. En liten grej i förhållandet blir plötsligt väldigt uppblåst, sa en vän till paret nyligen till Aftonbladet Söndag.

Överdrivna rykten

– Jag tror alla hade blivit påver­kade av sådana skriverier, men de verkar rätt trygga i sin rela­tion och försöker strunt i allt prat, säger Aftonbladets ho­vexpert Jenny Alexandersson till Klick.

Parets relation ska visserligen ha utsatts för en del påfrestningar genom åren, men det ska bara va­rit småsaker som har gått att reda ut. Enligt källor till Klick var kris­ryktena minst sagt överdrivna och nu kommer bildbeviset som vi­sar att paret ser minst lika kära ut i dag som när deras romans avslö­jades för tre år sedan.

Vill inte hänga på röda mattan

Vid fotbolls­matchen mellan Sve­rige och Argenti­na i Friends Arena för­ra veckan parkerade Carl Philip och Sofia sig tätt intill varandra på läktaren och visade upp sin kärlek offentligt.

Den enade fronten kan ses som en känga till alla som misstrott deras relation, även om Jenny Alexan­dersson inte tror att det var en ut­tänkt strategi.

– Båda har haft fullt upp med sina jobb och varken Sofia eller Carl Philip är så intresserade av att hänga på röda mattan bara för att visa upp sig eller bevisa något. Så jag tror inte att den här bilden är särskilt planerad, de kände för att gå på matchen helt enkelt, säger hovexperten.

Om vi får se ett kärleksbevis på Sofias vänstra ringfinger den när­maste tiden återstår att se.

– Jag hoppas att det blir förlov­ning snart, jag vill gärna se de där två på ett tjusigt prinsbröllop. Men de känner ingen stress att förlova sig, säger Jenny Alexandersson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN