Nöjesbladets panel om valet av programledare

1 av 9
FÖRSTA VALETSVT ville hela tiden ha Petra Mede, men tvingades ha en reservlista in i det sista.

1. Petra Mede leder ESC – rätt val av SVT?

2. Vilken blir hennes största utmaning under mastodontsändningarna?

3. Hur hett känns Eurovision Song Contest i år?

-Jan-Olov Andersson, tv-krönikör:

1. ”Hon är en av kanske högst tio per­soner som fixar biffen. På Guldbaggegalorna har hon utstrålat glitter och glamour och galant klarat sång- och dansnummer.”

2. ”Nu får jag väl mer skit på sociala medier, men… jag fortsätter envist att hävda att det inte är idealiskt för någon inblandad med en så ny­bliven förälder.”

3. ”Mycket hetare än normalt då alltihop utspelas i Sveri… f’låt Skåne. Men semi­finalerna blir ju iskalla. Och det blir aldrig lika hett som den svenska Melodifesti­valen.”

Fredrik Virtanen, krönikör och programledare för ”Tv-domarna” på Aftonbladet:

1. ”Rätt! Underbara Mede är en alldeles utsökt representant för Sverige. Lång och konstig är vår folksjäl.”

2. ”Att undvika alla försök till att vara rolig. Ingen kommer att begripa någonting. Och kommer ett av Medes tvångsmässiga sexskämt finns risken att vi utsätts för en kristen invasion.”

3. ”ESC är alltid en trist svans på Melodifestivalen. Men förra året blev det hett tack vare Loreen, och i år tack vare att det är i Malmö, Sweden.

Helena Trus, schlagerexpert

1. ”Absolut! Så Harald Treutiger – KNIP! Petra är en udda fågel med rå humor som jag hoppas att resten av Europa hinner lära känna och omfamna under tre sändningar.”

2. ” Att hon vågar behålla sin råa humor. Och driva med både schlagerbögar och diktatorer – utan att splittra Europa och såra känsliga själar. Heja Mede!”

3. ”Så hett! Tur, eftersom Malmö är ett stort blåshål. Även om vi inte har pressen på oss att vinna måste den vi skickar hamnar i topp 5. Så det kommer att bli en nervpers även i år.”

ARTIKELN HANDLAR OM