Melodifestivalen 2015

Han riskerar Molly-smocka: ”De borde göra något åt det”

Av: 

Helena Trus

Natalie Demirian

NÖJE

Linus Svenning är först ut på lördag – fruktar att fällas av SVT:s app

Linus Svenning är först ut på scen i Melodifestivalens andra deltävling på lördag.

Nu hoppas han att SVT ska lösa problemen med den nya appen efter tittarnas raseri.

– De borde göra det tydligare och snabbare, säger han.

Tittarna är fortsatt arga på SVT efter lördagens första deltävling i Melodifestivalen.

Både i sociala medier och hos Aftonbladets läsare har reaktionerna varit starka kring problemen med den nya appen där man kan rösta gratis på bidragen under låtens gång.

Många menar att appen fällde Molly Pettersson Hammar som var först ut på scen då många tittare inte hann ladda ner den nya appen, registrera sig och lära sig hur den fungerade innan hennes bidrag var över.

”Borde ha en snabb presentation i början”

Linus Svenning är den som står på scen först av alla bidrag när det är dags för den andra deltävlingen på lördag i Malmö. Han hoppas att SVT ska ha löst problemen innan dess.

– Jag får hoppas att de gör det, eftersom många klagat så mycket så är det inte rättvist. De borde göra något åt det, tycker jag.

Han menar att tittarna får för kort tid på sig att sätta sig in i appen innan han står på scen.

– De kanske skulle ta upp det i början direkt och ha en snabb presentation på 30 sekunder och sedan dra igång hela programmet. Så det blir tydligare och snabbare, det tror jag hade hjälpt jättemånga.

”SVT borde erkänna misstaget”

Nu ska Linus Svenning via sociala medier försöka påminna åtminstone sina fans dagligen om att ladda ner appen innan sändningen på lördag.

– Annars blir det som i går, att folk stressar och försöker ladda ner appen, så har de inget internet kanske och så måste de fixa med Facebook-inloggning och så, säger han.

Efter sändningen på lördagen väcktes stor frustration och oro om man kan lita på röstningen.

– SVT borde åtminstone erkänna att det blev otydligt hur man skulle använda app-röstningen. Det är jättesynd att en stor ung talang åker ut på grund av otydlighet med röstningen och teknikstrul. Tyvärr tappar tävlingen trovärdighet när sånt här händer och det blir ännu svårare att locka de stora artisterna att vara med i framtiden, säger en person med insyn till Nöjesbladet.

SVT och Melodifestivalchefen Christel Tholse Willers har under söndagen inte gått att nå för en kommentar angående hur man tänker kring appen under resten av Melodifestivalen.

Få superkoll på schlagern och bli otroligt allmänbildad på kuppen - följ ”Vi som gillar schlager” på Facebook

ANNONS EXTERN LÄNK

Vita tänder i sommar? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter

Dentway

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Melodifestivalen 2015

ÄMNEN I ARTIKELN

Linus Svenning

Molly Hammar

Melodifestivalen