Nöje

– Det borde bli miljoner kronor

Av: 

Frida Söderlund

NÖJE

Gardells ”Mitt enda liv” gör två extrashower – intäkterna går till kampen mot ebola och aids

Succéshowen ”Mitt enda liv” var tänkt att läggas ner.

Men i stället blir det två extraföreställningar till förmån för kampen mot ebola och aids.

– Det borde kunna bli en till två miljoner i rena intäkter som vi ger bort, säger Gardell.

Persbrandt.
Persbrandt.

Jonas Gardells show ”Mitt enda liv” har gjort tre utsålda säsonger på Maxim­teatern i Stockholm.

Men när ”Dödsdansen”, med bland andra skådespelaren Mikael Persbrandt, nu har tagit över scenen var den utsålda showen tänkt att läggas ner.

”Det gör skillnad”

Men det blir inte riktigt så.

Gardell flyttar i stället ”Mitt enda liv” till Cirkus i Stockholm för två extra­föreställningar den 23 och 24 januari, där alla intäkter går till Läkarmissionen och Regnbågsfonden.

– Jag kan inte göra allt, inte du heller, däremot måste vi välja. Det är som jag skrev tidigare, att det du och jag kan göra bara är droppar i ett hav, vilket absolut är sant, men utan alla de där dropparna skulle havet inte finnas. Det vi kommer att göra på Cirkus är en liten droppe, men det är en droppe som behövs och som gör skillnad, säger Jonas Gardell, 51.

När ebolaepidemin fick sitt utbrott under hösten drog många parallellen till aids och att ”torka tårar med dubbla handskar”, vilket också är en koppling till Gardells boksuccé ”Torka aldrig tårar utan handskar”.

Delar av produktionen och ensemblen avstår helt sin inkomst för att skänka så mycket pengar som möjligt till Läkarmissionen och Regnbågsfonden.

– Det borde kunna bli en till två miljoner i rena intäkter som vi ger bort. Det är rätt bra pengar och jag är otroligt glad över att vi kan ge bort dem.

Hur har det varit att göra ”Mitt enda liv”?

– Det har varit den lyckligaste tiden i mitt liv. Jag har aldrig tidigare gjort en föreställning så många gånger och inte blivit trött på den. Jag hade utan tvekan gjort en fjärde säsong om vi hade fått ihop det med ensemblen och teatern. Men det är den där jävla Micke Persbrandt som ska spela, säger han och skrattar.

Ny stor show

Så hur går man vidare efter en sån här show?

– Jag vet inte! Det enda jag vet är att jag ska göra en ny stor show som redan är schemalagd, men det är 2018 och jag har ingen aning vad det ska bli än. Sedan måste jag ju göra något till dess också … har jag en ny bok att skriva kanske?

ANNONS

Nu upp till 25% rabatt på träningskläder & skor hos Ellos. Inspireras av de senaste trenderna.

Extern länk från Ellos.se

Shoppa här!

Publisert: