Avslöjar familjens hemlighet

Av: Rebecca Haimi

Publicerad:
Uppdaterad:

Pernilla Wahlgren: Min pappa har aldrig vetat

1 av 5 | Foto: MAGNUS SANDBERG
Pernilla Wahlgren får reda på flera okända familjehistorier i ”Vem tror du att du är?". Här med pappa Hans Wahlgren och mamma Christina Schollin.

Efter år av undran.

Pernilla Wahlgren avslöjade familjehemligheten.

– Jag blev chockad, säger hon.

Att Pernilla Wahlgren, 46, har varit gift med en italienare och har halv­italienska barn är känt.

Det som hållits hemligt i alla år är hennes eget italienska ursprung.

Därför ställde hon upp i SVT-programmet ”Vem tror du att du är?”, och faller i gråt när svaret kommer.

– Vi fick reda på en massa saker som pappa har undrat i alla år. Alltid, alltid har vi pratat om det, säger Pernilla Wahlgren.

”Levde i synd”

Det är en italiensk farmorsfar som har spökat.

Pernilla Wahlgrens pappa, skådespelaren Hans Wahlgren, 77, hade en halv­italiensk mamma. Men hon erkändes inte som dotter till sina föräldrar förrän i vuxen ålder - eftersom den italienska fadern redan var gift. Han lämnade sin första fru i Italien - för ett liv som musiker i Sverige, och skaffade en ny familj.

– Det kom som en stor chock faktiskt. Min pappas mormor kan inte ha haft det lätt, det var inte lätt att leva i synd på den tiden. Hon ville väl gifta sig, säger Pernilla Wahlgren.

Berättelsen om det italienska påbråt har gäckat familjen i åratal.

– Pappa har alltid varit väldigt stolt och berättat om sin morfar. När jag träffade en italienare och fick halv­italienska barn så blev det ännu mer. De vet ju var deras italienska rötter kommer ifrån. Vilken by de härstammar från och så, men pappa har aldrig vetat, säger Pernilla Wahlgren.

Vill resa till byn

När familjen Wahlgren till slut fick ett svar var det omtumlande.

– När pappa fick reda på allt, om hur hans morfar fortfarande var gift när han kom till Sverige, var han tvungen att stanna bilen. Han blev jättetagen, säger Pernilla Wahlgren.

Nu är bandet till Italien ännu starkare. Byn hon härstammar från ligger inte långt från Rom, och Pernilla Wahlgren hoppas kunna resa dit snart.

– Jag skulle vilja åka dit med pappa, om han vill, säger hon.

Publicerad: