Mode

Theyouway ♥ Ellen Claesson

Av: 

Elina Malm

Alla bilder är lånade av Ellen Claesson.
Alla bilder är lånade av Ellen Claesson.

NÖJE

22-åriga Ellen Claesson jobbar på huvudkontoret för en stor klädkedja samt driver en välbesökt modeblogg. Hennes oklanderliga stil gör det smått omöjligt att inte vilja klicka på "nästa sida" i flödet av outfitbilder. Kolla in vårt bildspel med Ellen så förstår ni vad vi menar.

Du är inköpsassistent på Gina Tricot vilket är ett rätt eftertraktat jobb gissar jag. Hur du gick tillväga för att kamma hem det?

– Jag har drivit min blogg i många år och den visar ju väldigt mycket vem jag är. Så därav blev jag uppringd och tillfrågad att få komma på intervju, vilket jag givetvis tackade ja till. Därefter fick jag komma på ännu en intervju och tillslut var jobbet mitt. Lycklig som få!

Hur ser dina arbetsuppgifter ut?

– Som assistent är arbetsuppgifterna många. Men för att förklara det i korta drag handlar det om att man är med från att man har en idé om ett plagg, till att första provet kommer hem till att plagget faktiskt hänger i butik. En väldigt rolig process att vara delaktig i.

Vad är det roligaste med att arbeta med mode?

– Allt! Det är det jag kan och brinner för så jag är extremt tacksam över att det är det jag sysslar med och har möjligheten att utvecklas inom.  

Hur mycket pengar spenderar du på kläder?

– Väldigt olika. Jag försöker inse att jag inte behöver shoppa varje månad men jag har väldigt svårt att hålla fast vid det tyvärr. En vanlig månad spenderar jag mellan 1000-5000 kr. Jag brukar försöka ha som regel att hellre köpa ett plagg som jag verkligen vill ha än en massa spontanköp. 

Finns det några trender som du kommer att snappa upp i vår och sommar?

– Jag kommer som alltid satsa på denim som är stort i vår. Även gult känns som den rätta färgen som jag gärna vill få in mer av i min garderob. Kommer även satsa på markerade midjor, mocka och mönster. 

Vad är ditt mest användbara plagg?

– Mitt mest använda plagg är givetvis svarta jeans. De fungerar i alla lägen och räddar mig varje tidig morgon. Mina Stan Smith-skor använder jag även ofta.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Avslappnad och bekväm, skandinavisk och minimalistisk samt aningen rockig. 

Vad inspirerar dig?

– Allt från modemagasin och Instagram till gatan. Inspiration finns överallt.

Har du några stilikoner och i så fall vilka?

– Caroline De Maigret är min absoluta favorit. Det är bara att googla henne så förstår man varför. 

Har du varit med om en minnesvärd modemiss någon gång?

– Oj, jag tror inte mina modemissar i tidigare ålder är minnesvärda alls. Men kanske när jag valde att bära en virkad väst i regnbågens alla färger? Bara för att det är lite kul såhär i efterhand. 

Vad är det dyraste vi hittar i din garderob?

– Min Velocite shearling jacka från Acne. En varmare jacka får man leta efter.

Och slutligen – vad är den största tjusningen med att blogga?

– Att man får dela med sig av vem man är, sprida ett budskap och givetvis allt som bloggen tillför som exempelvis nya kontakter, nya vänner, samarbeten och roliga projekt.

KLICKA HÄR (länk) för att se mer av Ellens oklanderliga stil. Glöm inte heller att gilla Theyouway (extern länk) på Facebook för att ta del av fler spännande modeprofiler, tips och tävlingar.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode