Loreen topless i Melodifestivalen

avHelena Trus

NÖJE

Får nätkärlek för vågade numret

1 av 8 | Foto: Andreas Hillergren

HELSINGBORG Hon ville provocera.

Och det hyllades hon för.

Därför gjorde Loreen, 31, comeback med bara tejpade kors för brösten.

– Det har inget med sex att göra, säger hon till Nöjesbladet.

Hennes långa, svarta hår dolde en del.

Men miljoner tv-tittare fick ändå en glimt av Eurovision-vinnaren Loreen Talhaouis bara överkropp, när hon uppträdde med sin nya singel ”Paper light”.

Nöjesbladet träffade sångerskan vid midnatt på efterfesten. Med showen vill hon slå hål på fördomar om manligt och kvinnligt.

– Det har diskuterats fram och tillbaka, det var viktigt att det jag vill säga når fram. Jag har inte de spärrarna, jag skulle kunna ta av mig tröjan nu... det har ingenting med sex att göra. Jag har inga problem med att mitt bröst syns. För mig är det ingen skillnad på om en man eller kvinna visar brösten, säger hon.

”Stod där naken”

Med sig på scenen i går hade hon den ukrainska gruppen Kazaky, som bland annat jobbat med Madonna.

– Jag står där naken och bredvid mig står tre män bredvid mig i högklackade skor och ser extremely kvinnliga ut, de är så snygga att man kissar på sig. Vi bytte roller litegrann. Vi håller oss själva för hårt, både kvinnor och män, och ibland tror jag att det kväver oss.

På repetitionerna i veckan har Loreen uppträtt med ett svart linne på överkroppen.

Att hon bara behöll byxorna på till direktsändningen i går kväll hyllades i sociala medier.

: ”Kompromisser gör ont i själen” – stor intervju med Loreen om nakenhet och fördomar!

”För mig är alla hen”

Operastjärnan Rickard Söderberg twittrade: ”Loreen har med sej HBTQ-personer från Ryssland för att backa upp henne i sitt nummer. Respekt. Melfest är politik!”. Och Nöjesbladets läsare kallade Loreen för en ”fulländad artist”.

– Om du inte har provocerats av showen - så grattis, säger hon och ler. Jag är inte här för att vinna fans på sex utan för att promota ett budskap. Jag såg hur publiken tittade på varandra, och pekade... Jag kände energin i arenan.

I Nöjesbladets exklusiva intervju med Loreen tidigare i veckan beskrev hon att budskapet med nya singeln är att bryta könsnormerna.

– Jag har blandat i hop det som är manligt och kvinnligt. De normer som finns är påhittade av människan. När publiken ser numret kommer de att bli förvånad. Man har en bild av mig och jag tror det här kommer att vara provocerande på ett bra sätt. Enligt mig är alla en hen. Numret är en hyllning till Kazaky, tre homosexuella män som i dag lever i Ryssland under galna rättigheter för homosexuella, sa hon i intervjun.

Tejpade bröst – och fjäderboa

Komikern Karin Adelsköld tog det ett steg längre än alla andra. På Instagram visar hon upp sin egen Loreen-styling med tejpade bröst och en fjäderboa.

– Jag tycker det var otroligt modigt av henne att tejpa, hon har ju fantastiska bröst verkligen. Men så undrade jag hur det såg ut på en som jag, som ammat två barn. Så jag ville testa. Det blev väl inte riktigt samma resultat kan man säga.

– Jag tycker att det är viktigt att visa hur det ser ut på riktigt, det har blivit lite av min mission. Om det kan få någon att garva lite och älska sina egna hängbröst lite mer så har jag gjort något bra, känner jag.

ARTIKELN HANDLAR OM