Nöje

’Smärtan är så grym och skoningslös’

Av: 

Christoffer Nilsson

Rebecca Haimi

NÖJE

Magdalena Graaf i sorg: Min älskade son har lämnat oss alldeles för tidigt

Magdalena Graaf och hennes familj är i sorg.

Sonen Isak har gått bort endast 19 år gammal.

”Jag älskar honom så mycket att jag hade dött på sekunden i hans ställe”, skriver Magdalena Graaf.

Sorgen drabbade familjen måndagen den 25 augusti.

Då fick Magdalena Graaf, 39, beskedet att sonen Isak, 19, var död.

I fredags var det begravning.

Magdalena Graaf är fortfarande för tagen för att prata om dödsfallet, men väljer, tillsammans med sin sambo Filip Larsson, att ge Nöjesbladet tillåtelse att publicera delar av två känslo­starka inlägg som hon har skrivit på sin blogg.

”Så fel, så overkligt”

”I morgon har det gått fyra veckor. Fyra veckor fyllda av minnesluckor, panikångest, tårar och smärta”, skrev Magdalena Graaf i går, två dagar efter begravningen.

”Det går inte att beskriva smärtan man känner i ord. Den är skoningslös, hård, skakande och så fruktansvärt grym”, fortsätter hon.

Fredagens begravning beskriver hon som vacker men smärtsam.

”Min lilla fina pojke låg där i en kista som jag valt ut. Hans mamma? Så fel, så overkligt”, skriver hon.

”Att behöva ta avsked av sitt barn är det värsta man kan vara med om. Har man inte mist ett barn så går det faktiskt inte att förstå eller greppa.”

”Tragisk olycka”

Den 27 augusti skrev Magdalena Graaf för första gången om det hemska som hade inträffat.

”Min älskade son Isak har lämnat oss alldeles för tidigt. Jag älskar honom så mycket att jag hade dött på sekunden i hans ställe. Han omkom i en tragisk olycka i måndags kväll.”

Magdalena Graaf fick Isak tillsammans med sin första make.

I sin självbiografi från 2006 berättade hon hur hon lämnade exmaken när Isak var 1,5 år. Exmaken var våldsam och misshandlade Magdalena Graaf fysiskt och psykiskt. I intervjuer i samband med boksläppet berättade hon att den stora anledningen till att hon lämnade mannen var för att skydda sin son.

”Försöker vara stark”

”Min vackra fina älskade pojke med de varma ögonen. Det rena och goda hjärtat, den djupa själen. Han var det finaste jag hade. Han var mitt allt. Varför lämnade du mig?”, skrev hon i sitt första inlägg.

Under Magdalena Graafs äktenskap med före detta fotbollsproffset Magnus Hedman fick Isak två bröder som i dag är 14 och 9 år. Hon har även en son tillsammans med Filip Larsson.

”Sorgen kommer i vågor. Jag måste försöka vara stark för mina andra barn, men just nu går det inte. Jag är inte stark, jag är ingenting.”

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd – handla SPF, munskydd och allt du behöver i sommar här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje