Beroende av Coca-cola - förlorade fem tänder

avTorbjörn Ek

NÖJE

Såpastjärnan berättar om sitt oväntade missbruk

1 av 2 | Foto: AP
Kierston Wareing berättar om sitt oväntade missbruk i den brittiska dagstidningen Mirror. Hon spelade rollen som Kirsty Branning i BBC:s populära evighetssåpa ”Eastenders” mellan åren 2012 och 2014

Hon drack sju burkar Coca-cola om dagen - i 15 år.

Till slut tappade ”Eastenders”-stjärnan fem tänder.

– Det har varit så plågsamt, jag hölls vaken av smärtorna och det är allt på grund av Coca-cola. Jag var beroende, säger Kierston Wareing till Mirror.

Kierston Wareing, 38, berättar om sitt oväntade missbruk i den brittiska dagstidningen Mirror. Hon spelade rollen som Kirsty Branning i BBC:s populära evighetssåpa ”Eastenders” mellan åren 2012 och 2014 och var hela tiden beroende av läskedrycken.

– Jag drack två och en halv liter av vanlig Coca-cola om dagen. Men mina tänder har tagit skada. Jag blev varnad för ett år sen, men jag tog det inte på allvar, säger hon till Mirror.

Varnades av tandläkaren

Trots tandläkarens varningar fortsatte Wareing att dricka litervis av läskedrycken varje dag.

– Ett år senare och jag har förlorat fem tänder. Det har varit så plågsamt, jag hölls vaken av smärtorna och det är allt på grund av Coca-cola. Jag var beroende av det. Jag brukade vakna mitt i natten och behövde en burk Cola. Sen när jag vaknade på morgonen så drack jag en burk Cola det första jag gjorde. Det här ligger helt och hållet på mig själv, säger hon i intervjun.

Bytte Cola mot chokladbitar

Hon slutade med drycken för två veckor sen. I stället har hon börjat äta fyra chokladbitar om dagen.

– Tandläkaren säger: ”Du är inte beroende av Coca-cola, du har ett sockerberoende”, säger Kierston Wareing.

En talesperson för Coca-cola säger till Mirror:

– Nyckeln till god tandhälsa är att borsta tänderna regelbundet. All mat och dryck som innehåller socker och sura, inklusive läsk, bör avnjutas med måtta.

ARTIKELN HANDLAR OM

BBC

Coca-Cola