”Vuxna männen som mobbar unga tjejer borde ha växt upp”

avAndreas Hansson

Molly Sandén och Magnus Carlson ger näthatet en smocka

1 av 5

Molly Sandén har vant sig vid näthatet.

Nu teamar hon upp sig med Weeping Willows Magnus Carlson och ger trollen en smocka.

– Jag blir illa berörd av vad folk skriver om henne, säger Magnus Carlsson.

De hatar hatet.

Nu teamar Weeping Willows Magnus Carlson, 47, och Molly Sandén, 23, ihop sig mot den ofta vidriga samtalston som sprider ohälsa på internet.

– För två år sedan blev jag orolig över samtalsklimatet i Sverige. Folk har inget tålamod med att ta in andra människor, det blir hårt och jävligt mycket dynga rent ut sagt. Det blir så när man kommunicerar med korta meningar på internet, säger han.

– Människor har blivit ohövligare, språket i telefonen har flyttat ut i verkliga livet. man har inget tålamod och delar upp människor, inte för att man vet något om den utan för att man inte orkar känna efter. Min dotter är åtta år, jag vill knappt att hon ska ha en mobiltelefon men snart är hon där.

”Elakt näthat när jag var liten”

Han dammade av Razzy Baileys ”I hate hate” från 1974 och gjorde en svensk variant som kom förra året. Nu kommer den i en ny version med Molly Sandén, i en video går duon genom en tunnelbanevagn flankerade av personer som sms projicerade på sina kroppar.

– Jag kom i kontakt med näthat ganska tidigt. Första gången jag var med i tv, ”Junior Eurovision Song Contest”, för tio år sedan. Det var en tid när jag nästan inte vågade läsa någonting som stod på internet. För att det var så mycket elakt. Och jag tog det så hårt. Det hängde ihop med mitt dåliga självförtroende, säger Molly Sandén i ett pressmeddelande.

Magnus Carlson har inte råkat ut för näthat men blev illa berörd när han fick höra om hennes erfarenheter.

– Hon har ju blivit oerhört utsatt. Man skriver inte eller säger till andra att de är ”fula” eller ”tjocka”, jag blir illa berörd av vad folk skriver om henne.  Det är många vuxna män som mobbar unga tjejer, de borde ha växt ifrån det där och förstått.

Vill jobba mer ihop

De gjorde låten under en dag. Magnus Carlson skulle gärna göra fler samarbeten.

– Hon är en väldigt bra sångerska och gullig människa. Jag skulle gärna göra mer med henne.

Under försommaren spelar Magnus Carlson in ”Så mycket bättre” bland annat ihop med Molly Sandéns pojkvän Danny Saucedo.

– Jag känner ingen av deltagarna, utom Freddie Wadling. Jag har påbörjat arbetet med alla tolkningarna och vill se till att göra dem till mina egna. Jag vill stuka till det rejält, säger Magnus Carlson.

Han är annars aktuell med turné med Weeping Willows just nu.

ARTIKELN HANDLAR OM

Näthat

Musik