Kjell Bergqvist om skilsmässan: ”Jag grät floder varje dag”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Talar ut om den tuffa tiden i ”Katarina Hahr möter”

1 av 6

Kjell Bergqvists skilsmässa från Yvonne Ryding tog hårt på skådespelaren.

Nu pratar han ut om de tuffa åren i ”Katarina Hahr möter” i P1.

– Det var en mörk och dyster tid som var fullständigt för djävlig, säger Bergqvist i intervjun.

Skådespelaren Kjell Bergqvist, 63, och föredetta ”Miss Universum” Yvonne Ryding, 53, var länge ett av landets mest omtalade kändispar, men vid millennieskiftet tog förhållandet slut.

Nu berättar Kjell Bergqvist om den tuffa tiden efter skilsmässan i en intervju med Katarina Hahr i P1.

– Det var en mörk och dyster tid som var fullständigt fördjävlig verkligen. Jag grät floder varje dag, säger han.

”Man kämpar, försöker och krigar”

I intervjun berättar Bergqvist att han och Ryding kämpade i flera år innan skilsmässan för att försöka hålla ihop, och att sorgen var stor i flera år efteråt.

– Som de flest ju känner till idag, för de flesta har ju lämnat något äktenskap eller samboförhållande, så är det ju några år innan där man liksom kämpar och försöker och krigar. Och sen var det väl ett par år efteråt som man mådde riktigt jävla pissigt, säger han.

”Värst för barnen”

Under tiden Kjell Bergqvist och Yvonne Ryding var gifta fick paret två döttrar tillsammans, som vid tiden för skilsmässan hade hunnit bli fem och nio år gamla.

Bergqvist berättar i intervjun att han var ensamstående pappa i fyra år, fram till det att han flyttade ihop med sin nuvarande fru Karin.

– Efter kanske ett år så la sig bråkandet, tjafsandet och prestigen, så då började vi flexa ganska mycket eftersom Yvonne reste mycket och hade en tillvaro som inte var måndag till fredag, åtta till fem. Vi firade i alla år jul och födelsedagar tillsammans och skolavslutningar och så där. Men det är ju ändå en mörk tid därför man ser ju på barnen att de mår ju skit. De mår fullständigt fördjävligt när mamma och pappa ska flytta ifrån varandra, säger han i intervjun, och fortsätter:

– Det finns ju dom som säger att, nej men vi hade ju en så bra skilsmässa så det var inga problem. Grattis! Men barnen, hur bra var skilsmässan för dem? Att se sina barn vara ledsna och må dåligt är bland det värsta man kan råka ut för.

”Katarina Hahr möter” sänds i P1 i dag kl 11.03.

Publicerad:

LÄS VIDARE