Jesper Parnevik: ”Det var väldigt olyckligt”

NÖJE

Golfproffset förklarar terrortweeten

1 av 8

En sömntablett var boven i dramat.

Jesper Parnevik ångrar tweeten till Zara Larsson och menar att den går emot hela familjens värderingar.

– Jag har skrivit en ursäkt men jag vet inte om det räcker. Hon brukar vara ganska svår att mjuka upp om man säger så, säger han.

Samtidigt riktar döttrarna Peg och Penny skarp kritik mot popstjärnan.

I morse vaknade golfproffset Jesper Parnevik till en massiv kritikstorm efter sin tweet till Zara Larsson om terrordåden i Nice. Själv har han svårt att förklara varför han ens nämnde popstjärnan i sitt inlägg.

– Det är lite oförklarligt. Det var mer en ilska över allt som händer i världen och det som hände i Nice nu. Jag har varit där väldigt mycket och har många vänner i Nice. Sedan kan jag faktiskt inte förklara hur Zara Larsson hamnade i den tweeten, säger han.

Precis som i tidigare inlägg i sociala medier säger han att en sömntablett var boven i dramat.

–  Jag hade tagit en sömntablett och fått rådet många gånger att man inte ska ha telefon nära när man gör det. Jag har gjort det förut så jag borde ha lärt mig.

”Går emot allt jag står för”

Minns du att du twittrade?

– Man minns det på morgonen sedan, det kommer tillbaka, men det är ingen ursäkt.

Golfspelaren och realityprofilen menar att tweeten rimmar illa med de värderingar han försökt lära sin barn.

– Jag har sagt till våra barn att man aldrig ska blanda in andra i vad man twittrar. Det går helt emot våra värderingar i familjen. Vi predikar alltid i familjen att man ska sprida glädje och kärlek och hålla debatten på positiva nivåer. Det här går emot allt jag står för. Det var väldigt olyckligt, säger han.

Handlade det om Zara Larssons åsikter?

– Nej, det var inget illa menat mot Zara Larsson. Min dotter Peg är ju väldigt framåt när det gäller feminism, det var ingenting sånt.

På Twitter svarar Zara Larsson:

”Jag ska skylla alla mina framtida misstag på sömnpiller”.

Kritiserar Zara

Samtidigt kritiserar Jesper Parneviks döttrar Peg och Penny Zara Larsson på sina respektive Instagramkonton.

”Zara Larsson vi vill inte ha dig i vårt program och kommer aldrig att vilja. Och det är för att du står för hat, och tror att hata kommer att leda tillförändring. Vår familj står för kärlek och medmänsklighet”, skriver Peg.

Hon fortsätter:

”Jag vet att du innerst inne har en fantastisk personlighet som stämmer överens med din vackra röst och ditt fantastiska artisteri. Men i dag handlar det inte om dig Zara, men på något sätt har du lyckats få det att handla om dig...igen”.

Pegs inlägg har tagits bort i efterhand.

ARTIKELN HANDLAR OM