Eva Röse: ”Det blir inga fler namn på f”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Väntar fjärde barnet i dagarna - men har inte tid att vara mammaledig

1 av 7

Med fjärde barnet tänker hon bryta traditionen.

– Det ska inte bli ett till namn på f. Det finns ingen tanke i att det måste vara på f, det har bara råkat bli så, säger Eva Röse som beräknas föda de närmaste dagarna.

Under hösten syns Eva Röse, 42, i TV3:s nya komediserie ”Skolan”, tillsammans med bland andra Anders Jansson, Melody Farshin och Anna Blomberg.

Men när Nöjesbladet träffar henne under TV3:s presentation av höstens program står det klart att hon kan missa sin egen premiär. Röse väntar sitt fjärde barn och kan i princip föda när som helst.

– Det kan hända nu. As we speak, säger hon och skrattar.

Inte föräldraledig

Och faktum är att den lilla förväntas komma just nu på onsdag, samma dag som ”Skolan” har smygremiär på TV3. Men Eva Röse planerar inte för någon längre föräldraledighet. I stället kör inspelningarna av Stefan Jarls nya film ”Aftonland” igång i mitten av september.

– Det är en tung och vacker, poetisk film. Det blir en härlig kontrast till ”Skolan” som är skruvade karaktärer och humor, säger hon.

Tillsammans med maken Jacob Felländer, 41, har Eva Röse tre söner sedan tidigare, Floyd, 9, Flynn, 7, och Florian, 4.

Inga fler namn på F

Men familjens nytillskott kommer inte följa traditionen.

– Nej det ska inte bli ett till namn på f. Det finns ingen tanke i att det måste vara på f, det har bara råkat bli så och det har blivit alldeles för mycket f. the F-word, liksom. Nej, vi får se. Jag har tyckt att det varit svårt alla gånger, det är lika svårt nu, alla förslag mottages tacksamt, säger hon.

”Skolan” har smygpremiär på TV3 på onsdag den 17 augusti kl 21.30. Från veckan efter kommer komediserien att sändas på torsdagen 21.00.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN