Arga snickaren: ”Jag kan inte vara hennes butler”

avLinnéa Borgert

Publicerad:
Uppdaterad:

Har hjälpt Anna Book flera gånger efter programmet

1 av 6 | Foto: Kanal 5
Ur ”Arga snickaren”

Anna Book tycker att Anders ”Arga snickaren” Öfvergård har förstört hennes lägenhet. Sedan inspelningen av programmet har han varit där fem gånger för att hjälpa till.

Nu ryter han ifrån.

– Om hon har haft sönder ett handtag på kylskåpet så måste hon kunna lösa det själv. Jag kan inte vara hennes personliga butler resten av livet, säger han till Nöjesbladet.

I programmet ”Arga Snickaren VIP” helrenoverade Anders Öfvergård hela Anna Books lägenhet. I avsnittet, som sändes den 10 februari, berättade Anna Book hur lägenheten hade börjat förfalla efter att hennes mamma gick bort i lungsjukdomen KOL 2009.

Programmet spelades in i september. Men Anna Book har fortsatt att höra av sig till Anders Öfvergård.

– Jag har varit ute hos henne fem gånger, säger han.

– Man kommer till en viss punkt där man känner att nu måste du faktiskt lösa det här själv.

”Är helt förstört efter Arga snickaren”

Under lördagskvällen sände Anna Book live via appen Periscope, rapporterar Expressen. Hon menar att Anders Öfvergård har förstört hennes lägenhet och säger att varken hennes fläkt, spis eller kyl fungerar.

– Arga snickaren har i allra högsta grad med det här att göra även om han gärna vill skylla ifrån sig nu, så är det han som har med det här att göra, säger hon via appen enligt Expressen.

Vidare säger hon att hon inte är arg, men ledsen och uppgiven.

Leverantören kommer för att fixa kylskåpet i morgon, säger Anna Book till Nöjesbladet.

– Vi har fått leva tre dagar utan kylskåp. Jag önskar att jag visste var vårt gamla  kylskåp stod för det var det faktiskt inget fel på. Funkade som en klocka, skriver hon i ett sms.

– Vårt splitternya kök är helt förstört efter att Arga snickaren gjorde intåg här i vårt liv.

”Hon vet inte hur torktumlaren fungerar”

Anders Öfvergård menar att han inte har gjort ett felaktigt jobb med lägenheten.

– Problematiken är inte bygget. Problematiken är att hon inte vet hur torktumlaren fungerar, hur kylen fungerar eller hur spisen fungerar, säger han till Nöjesbladet.

– Vissa kan ha svårt att läsa instruktionsböcker. Det förstår jag mycket väl, men jag har lagt ned jättemycket tid på Anna och nu har jag sagt till henne att hon får ringa själv till företagen om det är något fel.

”Vill att Anna ska bli mer vuxen”

Han berättar att han varit hemma hos Anna Book fem gånger sedan programinspelningen. Han har även skickat servicetekniker från de olika bolagen, som tillverkat vitvarorna.

– Som vilken vuxen människa som helst måste hon kunna ringa Electrolux, eller vilken tillverkare det nu är, och säga att något har gått sönder. Det är så livet funkar.

– Jag vet inte varför hon gör så här. Även i programmet så ville jag att Anna skulle bli lite mer vuxen och ta ansvar. Men det är svårt för henne.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM