Carola och Lars Ulrich sommarvärdar i P1

NÖJE

Namnen klara för årets radiopratare i ”Sommar i P1”

Carola Häggkvist, Lars Ulrich, Magnus Uggla och Silvana Imam.

Det är några av alla sommarpratare som du kommer kunna lyssna på i P1 i sommar.

Foto: Lars Ulrich, trummis i Metallica.

I dag presenterades vilka som blir årets sommarvärdar under en traditionsenlig presskonferens på Radiohuset i Stockholm.

Mellan den 24 juni och den 21 augusti kommer flera kända namn att prata i P1. Några av dem är Edward Blom, Bert Karlsson och Carolina Klüft. Hela listan kan du läsa här.

Malou von Sivers kommer att berätta någonting hon aldrig har pratat om förut. ”Jag ska för första gången tala om det djupa sår som präglar mitt liv”, är hennes programbeskrivning.

– Jag hoppas att jag ska kunna beröra andra med det jag ska berätta. Jag tror på att man delar så mycket av sina historier, säger hon under presskonferensen.

En sommarvärd avslöjad

Sedan tidigare har Sveriges Radio avslöjat en av personerna som ska prata i år. Emilia Lind är framröstad som lyssnarnas sommarvärd. Hon är student och ska berätta om sitt liv som uppväxt som maskrosbarn.
– Jag kommer att berätta om hur det är att växa upp med en psykiskt sjuk pappa och en ensamstående mamma. Det kommer att handla om att förlora allting man har för att sedan bygga upp det igen. Om känslan av ensamhet, att välja sin familj och att klara sig igenom det som man aldrig trodde var möjligt, säger hon till Sveriges Radio.

Första gången lyssnarna kunde höra sommarpratarna var den 29 juni 1959.

ARTIKELN HANDLAR OM