Tittare rasar efter bröst-tafset i direktsändning

avLinn Elmervik

NÖJE

”Det kallas sexuella övergrepp”

En kvinna hetsades att kyssa en man i direktsänd tv. Sedan pussade han henne på brösten.

Nu rasar franska tv-tittare och politiker.

”Även i ett underhållningsprogram, om en kvinna säger nej betyder det nej. Jag har kontaktat kontrollorganet angående det här sexuella övergreppet”, skriver jämställdhetsminister Laurence Rossignol på Twitter.

Den hårt kritiserade händelsen inträffade i en 35 timmar lång livesändning ledd av den franske tv-profilen Cyril Hanouna på tv-kanalen C8 TV i förra veckan, rapporterar Buzzfeed.

Under torsdagkvällens sändningar arrangerade Hanouna en tävling inspirerad av pistolrånet mot Kim Kardashian West under modeveckan i Paris. En tävlande panelmedlem vid namn Jean-Michel fick i uppdrag att rädda en kvinna vid namn Soraya från ett hotellrum i tv-studion.

Har fått 250 anmälningar

När Jean-Michel lyckades försökte Cyril Hanouna pressa Soraya att ge honom en kyss som tack.

Trots att hon sa nej upprepade gånger fortsatte programledaren att hetsa och fick till och med studiopubliken att heja på.

Till slut gick Soraya med på en kyss på kinden, en kyss som Jean-Michel i stället placerade på hennes bröst.

Händelsen har fått franska tv-tittare att rasa. Landets kontrollorgan för de statliga tv-kanalerna har fått över 250 anmälningar efter programmet.

Har inte kommenterat

”Det kallas sexuella övergrepp”, skriver en av tv-tittarna på Twitter.

”Soraya har redan blivit tvungen att säga att hon inte vill bli kysst - då bestämmer sig det andra assholet för att att kyssa hennes bröst”, skriver en annan.

C8 TV har inte velat kommentera händelsen i internationella medier, men en talesperson för kanalen säger att Cyril Hanouna bad Jean-Michel att be Soraya om ursäkt efteråt.

I Frankrike kan sexuella övergrepp ge upp till fem års fängelse eller 700 000 kronor i böter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Frankrike