Kenneth Gärdestad får solbrygga uppkallad efter sig

Kenneth Gärdestad.
Kenneth Gärdestad.

En plats i Sollentuna har uppkallats efter Kenneth Gärdestad.

Platsen är en solbrygga i nya området Väsjön.

– Kenneth har betytt så ofantlig mycket, säger Thomas Ardenford på kommunen till Expressen.

I juni 2006 restes en staty till Ted Gärdestads minne i artistens hemkommun Sollentuna.

Den fick namnet Ted Gärdestads plats och hittas i stadsdelen Silverdal.

Även Kenneth Gärdestad, Teds storebror, har namngivit en plats i staden. I november fattades beslutet, av en enig nämnd, att en brygga vid en dagvattendamm i det nya bostadsområdet Väsjön ska uppkallas efter låtskrivaren.

– Det är väldigt ovanligt att uppkalla en plats efter en levande person men Kenneth har betytt så ofantlig mycket för oss att det kändes naturligt, säger Thomas Ardenfors till Expressen och fortsätter:

– Förhoppningsvis är det något han och familjen uppskattade. Det är ett litet bevis på den enorma tacksamhet man kan känna som kommun, när man har en invånare som har betytt så mycket för så många.

I Väsjön ska Sollentuna kommun de kommande åren bygga upp till 5 000 nya bostäder. En del av området kommer resultera i en park stor som Rålambshovsparken i Stockholm. Området kommer kallas Sportfältet. Där ska en dagvattendamm anläggas – och vid dammen en solbrygga.

Thomas Ardenfors drar en parallell till Ted och Kenneth Gärdestads omtyckta låt ”Sol, vind och vatten” och menar att bryggan är som gjord för att bli Kenneth Gärdestads plats.

– Mitt i sorgen efter hans frånfälle är vi tacksamma att vi hann göra detta så att Kenneth fick veta att hans kommun uppskattade honom, säger han till Expressen.

Kenneth Gärdestad gick bort den 3 mars. Han sörjs närmast av sin familj; hustrun Christina och barnen Christofer, Alexander och Madeleine.

Kenneth Gärdestad blev 69 år.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN