Peter Jöback glömmer aldrig Lasse Berghagen

avBenjamin Andrée

Publicerad:
Uppdaterad:

Peter Jöback har gästat många programledare av ”Allsång på Skansen”.

Hans favoritminne, som rör Lasse Berghagen, kommer han aldrig att glömma.

– Men han själv kom inte ihåg händelsen, säger Jöback.

Peter Jöback är en riktig veteran när det gäller ”Allsång på Skansen” men vet själv inte riktigt på rak arm hur många gånger han medverkat i programmet. Han vet dock att Bosse Larsson var programledare när han gästade allsången för första gången.

Sedan dess har han dykt upp i programmet med jämna mellanrum och gästat samtliga programledare sedan dess. Från Lasse Berghagen till Anders Lundin, Måns Zelmerlöw, Petra Marklund och nu Sanna Nielsen.

När Peter efter allsångspremiären får frågan vilket hans starkaste allsångsminne är svarar han utan att tveka att det är från när Lasse Berghagen var programledare och berättar:

– När jag var tio år så dansade jag på Lasse Kühlers dansskola och vi hade haft en elevavslutning på Göta Lejon där jag gjorde ett litet dansnummer från ”Oliver Twist”. Jag var liten, rätt rund och dansant kille men rätt osäker. Och när jag och min mamma skulle gå till parkeringsplatsen på Medborgarplatsen efter uppvisningen så var det någon som knackade mig på ryggen och jag vänder mig om och ser rakt in i benen på Lasse Berghagen. Och den här två meter långa mannen tittar ner på mig och säger ”Du, du kommer bli jäkligt bra när du blir stor”.

1 av 3
Sanna Nielsen och Peter Jöback.

”Lasse blev rätt paff”

När Peter många år senare gästar Lasse Berghagen i ”Allsång på Skansen” får han chans att berätta historien för Lasse, publiken på Skansen och alla tv-tittare.

– Lasse blev ju rätt paff och när jag frågade honom hur han kunde veta det så skrattade han bara. Men han kom inte ihåg händelsen, säger han och skrattar.

– Men jag försöker tänka rätt mycket på det där. Att jag som är lite äldre, eller i alla fall etablerad. Att försöka peppa och pusha yngre artister som är nya i branschen. När man ser något bra. Som i kväll på allsången. Jag blev fullständigt knockad av Shirin. Hon är fantastiskt och det har jag också sagt till henne.

Publicerad: