Mejla

Magnus Sundholm

I Hollywood vänder alla julkappan efter vinden

HOLLYWOOD
Jultiden i Hollywood är galen.

Alla är ute efter en specifik present.

Till sig själv.

Vi står i baren på Granville nere på Beverly Boulevard och märker knappt hur lokalen börjar fyllas med folk.

Framför allt koncentreras gästernas fokus till tre hörn i det som tidigare varit ett rätt nedslitet Jerrys Deli, men nu är ett trendigt innehak.

Att gästerna dras till just vissa områden har inget med soffornas mjuka tyg eller fåtöljernas bekvämlighet att göra.

I stället är det kändisarna som drar.

Gammal som ung – det spelar ingen roll vilken film- eller tv-kändis som dyker upp - alla vill sola sig i de berömdas glans.

För kändisarna är det jobb. Det är awards season i Hollywood och de stora prisgalorna står för dörren. Således ska man ”kampanja” och möta fansen (vilket egentligen betyder de som röstar).

Och det är någonstans här det blir intressant.

Extra hård

Det spelar ingen roll vem det handlar om, hur många priser man redan vunnit eller hur många miljoner dollar man redan har på banken. Alla vill ha mer.

Gary Oldman är på plats. Till många recensenters förtjusning imponerar 59-åringen som en mumlande Winston Churchill i ”Darkest hour”.

Egentligen är det smått sensationellt att han dyker upp.

Det är bara några år sedan den femfaldigt gifte skådespelaren avfärdade hela grejen med prisgalor.

Extra hård var han mot Golden Globe-galan.

”Bara bojkotta den jävla grejen. Bara förklara att vi inte ska spela det där löjliga spelet längre”, sa han i en intervju i Playboy där han samtidigt försvarade Mel Gibsons rasistiska utbrott och Alec Baldwins homofob-påhopp.

Fler följare

Bakom kulisserna sas det att Oldman var rasande för att han inte hade nominerats för Tomas Alfredsons ”Tinker tailor soilder spy”.

Nu är tongångarna annorlunda.

Självklart borde han konfronteras med kappvändningen.

Men på en sån här tillställning – där till och med självaste Judi Dench (82) dykt upp - vill ingen riskera att förstöra feststämningen.

En kvinnlig journalist som köar för att skaka hand med Oldman och – såklart – ta en selfie, försvarar efteråt sin maskhållning på följande sätt.

– Jag vill bara lägga ut en bild på honom och mig på instagram och få fler följare.

Publisert: