Här är Jay Lenos lyxliv som pensionär

Tv-kändisens nya drömvilla – för 115 miljoner

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 11 | Foto: Lila Delman Real estate

NÖJE

HOLLYWOOD. Det är härligt att vara pensionär.

I alla fall om man heter Jay Leno och har varit en av USA:s bäst betalda underhållare.

Det här är hans nya hem.

Den makalösa lyxvillan bär namnet Seafair och ligger i Newport i Rhode Island.

Leno, 67, och hans hustru Mavis, har köpt drömkåken med åtta sovrum, elva badrum, pool, tennisbana och privat strand för närmare 115 miljoner kronor.

Den totala boytan är 1672 kvadratmeter. Då är inte garaget med plats för sex bilar inräknat.

Ändå räcker det inte långt för Lenos bilpark. Enligt Money Inc har han samlat på sig närmare 300 värdefulla fordon. 169 av dem är bilar. 117 är motorcyklar.

Seafair byggdes 1936 och ägdes tidigare av Verner Zevola Reed jr, en amerikansk bankir och diplomat och arvtagare till ett gruvimperium. Tidigare berömda ägare är släkten Vanderbilt.

Prutade på priset

Villan har förekommit i flera officiella sammanhang. 2004 arrangerades en välgörenhetsmiddag i hemmet till förmån för Barack Obama.

Det är bara att hoppas att Leno får hjälp med trädgårdsskötseln på nya adressen. Tomten med utsikt över Atlanten är på nio hektar.

Innan affären genomfördes hade det spekulerats i att Leno skulle flytta till området. Han är född i Massachusetts och har de senaste månaderna synts i Newport.

En del av tiden har säkerligen gått åt till att pruta. När fastigheten först las ut till försäljning begärde ägarna 147 miljoner kronor.

Publicerad:

LÄS VIDARE