Lisa Ajax

Lisa Ajax hyllas för modiga bilderna

Artistens viktiga budskap: går till attack mot skönhetsidealen

avTorbjörn Ek

1 av 2 | Foto: PETER WIXTRÖM
Lisa Ajax.

För ett år sen var hon beredd att operera sig för att få det hon kallar ”drömkroppen”.

I ett modigt inlägg på Instagram berättar Lisa Ajax om sina kroppskomplex.

– Jag vill inte att en enda människa ska känna sig mindre värd på grund av hur hen ser ut, skriver hon.

Lisa Ajax, 19, hyllas som ”en inspiration” efter ett öppenhjärtligt inlägg på Instagram där hon på tre bilder visar sig i bara underkläder.

”Modigt att lägga upp detta” skriver en av artistens följare.

”Behövs fler sådana förebilder som du”, skriver en annan under inlägget som hittills fått över 15 000 gilla-markeringar.

Var beredd att operera sig

I inlägget skriver Lisa Ajax att hon för ett år sen hade otroligt skev syn på sin kropp och att hon till och med övervägde att operera sig för att få det hon kallar ”drömkroppen”.

”För att min kropp skulle klassas som vacker var den tvungen att ha större bröst, större rumpa, bredare höfter och platt mage...allt som jag inte hade och dessutom aldrig kommer få skulle jag ha, var tom villig att operera mig för att nå min drömkropp. Otroligt viktigt annars skulle jag aldrig må bra.” skriver hon i inlägget.

Hon beskriver hur hon tidigare fått ångest av att prova bikinis, men hur hon nu insett att hon inte varit ensam om sin negativa självbild:

”Så många tjejer som växer upp nu som tror att för att man ska klassas som vacker ska man se ut på ett visst sätt. Detta får inte fortsätta längre! Vi ALLA måste hjälpas åt med att inte alltid visa ett ”perfekt” yttre så nästa generations killar och tjejer ska få känna sig vackra oavsett hur dom ser ut”, skriver hon.

Hyllas som förebild

Lisa Ajax avslutar inlägget med orden: ”Jag vill inte att en enda människa ska känna sig mindre värd på grund av hur hen ser ut.”

Sedan inlägget publicerades under söndagen har kommentarsfältet svämmat över av hyllande kommentarer.

”Sååå sant!! Det är extra viktigt att ”kända” går ut med detta” skriver en följare och en annan : ”Perfekt är du, precis som alla andra!”.

Inlägget och bilderna kallas ”modiga” och beskriver sångerskan som ”en förebild” och tackar för vad hon skriver:

”Det är viktigt det du gör! Går före i kampen mot body shaming! Du är en förebild för många unga med dålig självbild. Mycket bra av dig!” skriver en av hennes följare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Lisa Ajax

Instagram