Nätläsarna: Fortsätt sjung barn

NÖJE

Ibland tvistas det om man kan tävla i musik.

Om det finns något smart svar på den frågan är troligen omöjligt att svara på, men läsarna tycker ändå att det är ok att barn gör det.

Junior Eurovision Song Contest är avgjort och vinnaren blev Frida Sandén från Huddinge. Nu väntar en europeisk final i Rotterdam Holland och möjligen också en karriär inom sång och dans.

Detta tycker aftonbladet.ses läsare är helt ok. Så här skriver signaturen AlltidRett: "Vad kan de vara för fel att hålla i en tävling för unga i musik. Om de är något fel med de så är de vi vuxna som gjort de till ett fel. De är vi som fostrar våra barn, de är vi som skriver om tävlingarna i tidningarna och gör de till de vi vill ha de till. Om de nu heter att de är en press för barn och tävla, och inga barn ska få känna av misslyckande? Vilka är de som säger att de är ett misslyckande? Vilka är de som skriver att de är synd om dom.

Vi vuxna är de som gör detta. Är de vi som sätter gränser för ett barn och är de vi som överbeskyddar dom. Ni underskattar barn något helt otroligt. Barn är mer "vuxna" än oss vuxna i många lägen".

Helt okej

Signaturen Therese E håller med det resonemanget: "Det är helt okej. De är ju samma sak som att tävla i musik som det är att låta sina barn tävla i idrott... Det är en hobby, en sysselsättning och är man duktig borde man få satsa".