Kort eller lång skinnjacka?

avNina Johansson

NÖJE

Karolina Skande svarar på läsarnas modefrågor

Foto: Maria Östlin

Jeanette säger: Hej Karolina! Jag undrar vad för sorts kläder som passar mig som är under 160 cm och smalt byggd?
Karolina Skande säger: Det man generellt ska tänka på är att välja kläder som inte kapar av på "fel" ställen. Ett par byxor som slutar mitt på vaden ger ett väldigt boxigt och kort intryck till exempel. Även extremt låga midjor gör att dimensionerna på kroppen blir knasiga. Lång överkropp och kortaben. Man ska alltid försöka tänka på hur hela silhuetten kommer att se ut.
Sara säger: Hej! jag undrar var jag kan hitta en stor stickad kofta? och vad ska man satsa på för jeansmodell i höst?
Karolina Skande säger: De flesta kedjorna och butikerna satsar på stora sköna koftor i höst så det borde gå att finna ganska lätt. Våra svenska märken har många fina tex Hope, Carin Wester etc. Billigare går att hitta på H&M. Nöj dig dock inte med en kofta som inte är av 100% ull av något slag.
sofia säger: vilket är den största modemissen du kan råka ut för just nu?
Karolina Skande säger: Oj svårt att säga någon specifik sak. Allt kan ju funka på rätt person och till rätt stil men cowboyhatt och skor emd taxklack känns kanske inte så hett...
sofia säger: Vad ska man ha för vinterjacka i vinter?
Karolina Skande säger: Själv är jag helt inne på en uppdaterad variant av täckjackan. Den ska vara snygg och kvinnlig. Praktiskt och snyggt!
malin säger: Hej! Undrar vad för skor man ska satsa på till vinter? De ska vara snygga med samtidigt bekväma. Har du något bra tips? Har spanat in vagabonds med rågummi sula. tack för svar.
Karolina Skande säger: Vagabonds skor med rågummisula tycker jag är ett par ypperliga skor. Efter det att Marc Jacos gjorde snygga stövletter med rågummisula förra året så fattade alla storheten i det. helt plötsligt gick det att kombinera snygga skor som klarade regn och rusk!
Emelie säger: Hur ska vi mulliga klä oss? Svårt att hitta jeans och så.
Karolina Skande säger: Det känns fruktansvärt omodernt att det fortfarande är svårt att hitta kläder för olika kroppsformer. Alla är inte stöpta i en mall... Jag får ofta frågan om var man kan handla kläder om man är lite större och vill ha snygga trendriktiga kläder och jag önskar att jag hade bättre svar... Har du provet jeansen i Lindex Generous-serie? Annars vurmar jag för klänningen, den kan de flesta bära och med heltäckande strumpbyxor och en kofta är man kittad för hösten!
sara säger: pagen blir bara kortare och kortare (robyn t.e.x) vad tycker du om det?
Karolina Skande säger: Snart har den nått så kort den kan bli och då slår trenden naturligtvis över. Nu börjar det luta åt att man ska ha långt naturligt hår som böljar. Jag gillar dock pagen, även korta sådana. Det viktigaste när det gäller frisyrer är ju verkligen att det passar en själv och ens hårtyp!
Zoovillage säger: Hej! vadär inne just nu för killar? byxor menar jag då, är sånna där "baggypants" med fickan längre ner, inne på något sätt? typ som dom där norrlandsguld byxorna
Karolina Skande säger: Baggypants med fickor långt ner på benen skulle jag nog inte hävda var speciellt trendigt just nu, tvärtom ser vi avsmalnande byxor som är kortare i benen. Jag önskar att fler killar vågade köra på "chinos" och andra byxor än jeans (och då menar jag inte kritstrecksrandiga finbyxor...)
sara säger: är gravid och undrar: kommer "gravidmodet" att hålla i sig i höst och vinter, eller kommer butikerna att tvinga oss till mamma-avdelningen?
Karolina Skande säger: Ha ha ha :) det rymliga a-linje modellerna är så smått på väg bort men jag tror att det är många som gillar de förlåtande modellerna så de kommer inte att försvinna med en gång från butikerna. Det kommer säkert att gå att hitta kläder med volym ett bra tag framöver.
Ana säger: Letar efter en snygg väska med både lång axelrem och små "shopperhandtag" som håller några säsonger. Har du några tips?
Karolina Skande säger: Den väskan du beskriver är just nu den hetaste modellen och många av de exklusiva designmärkena (Prada, Miu Miu tex) har precis sådan modell som du beskriver. Tyvärr har jag inte sett det så mycket hos kedjorna eller de billiga märkena än. Det tar ju alltid ett litet tag för dem att hinna "inspireras".
Jeanette säger: är "mysdressar" eller sweatpants som dom kanske kallas ute eller är det okej för oss tjejer o ha på oss sådant ute?
Karolina Skande säger: Själv tycker jag kanske inte riktigt att det känns rätt men folk får ju ha på sig vad de vill. Skulle dock önska att folk insåg att det är roligare att klä sig än att bara sätta på sig det som är enkelt, skönt och mysigt....
kajsa säger: Vad är hetast i höst i jeansväg, är det fortfarande stuprör eller blir det mer generöst?
Karolina Skande säger: Stuprören hänger kvar som trotjänare men parallelt med dem ser man mycket vida 70-talsjeans och även jeans med lite loosare fit upptil och avsmalnande ben (vad jag brukar kalla 90-talsjeansen).
m säger: som du skriver så är du mycket för klänningen, även i höst....Men vad ska det vara för klänning under de ruskiga månaderna!? Längd? Färger? Stil?
m säger: som du skriver så är du mycket för klänningen, även i höst....Men vad ska det vara för klänning under de ruskiga månaderna!? Längd? Färger? Stil?
Moderator säger: Då kör vi!
Moderator säger: Ber om ursäkt för dubbelfråga och konstigt meddelande...
Karolina Skande säger: Jag tycker att de flesta klänningarna funka, verkligen! Generellt kan man väl säga att det handlar mycket om kontraster just nu. Antingen är klänningen hellång eller så är den microkort. Antingen är det en snortajt fodralklänning eller en stor volumniös baby-doll-klänning. antingen är den helt enkel och enfärgad eller så är den i sprakande färger i etnomönster.
Louise säger: Vad för halsdukar,scarfsar gäller i höst/vinter?
Karolina Skande säger: Halsdukarna får gärna vara STORA och grovstickade! Vad det gäller scarfar är det ju superhett med etnomönster - allt från ryska babuschkamönster till scarfar med incamönster.
sofia säger: jeansskojrta. är det ok i vinter?
Karolina Skande säger: Jag gillar jeansskjortan så jag svarar ja :)
Elise säger: vilka färger är inne nu ?
Karolina Skande säger: Grått och svart utgör helt klart basen men utöver det skulle jag säga att nästan alla accentfärger känns tilltalande. Klarblått, mörklila, juvelgrönt, orange....
eva säger: vad får man inte missa att köpa till hösten?
Karolina Skande säger: Jag röstar på den stora varma stickade kofta i ull!
Flicka säger: hej Karolina! Jag undrar om man kan ha knästrumpor(överknät) nu till hösten? FUnkar ankelbootsen och skinnjackan med? mvh,
Karolina Skande säger: Knästrumporna är superheta. Prada visade ett par superfina och nu vill att köra på knästrumpor. Ja absolut, både skinnjackan och ankelbootsen känns fortfarande superaktuella!
säger: Accessoarer att satsa på inför hösten? Inte väskor då utan annat.
Karolina Skande säger: Mycket stickade accessoarer huvor, stora halsdukar att vira runt huvudet och halsen, knästrumpor etc. Örhängen börjar jag personligen bli sugen på igen... Scarfar funkar alltid, speciellt om de är i ett grövre material och har fina färgstarka mönster.
Anna säger: Vilka stövlar är rätt i höst? Funkar den klassiska ridstöveln fortfarande?
Karolina Skande säger: Ja absolut, den funkar! Själv är jag dock mer för ridstövlar som verkligen ser ut som stalletstövlar än fina polerade dressyrstövlar (om du fattar skillnaden)
Hassan säger: Hej hej - Vad kommer gälla för killar att ha som jacka i höst?
Karolina Skande säger: Jag gillar rock/jackan som är en hybrid av en rock och en kappa. Den ska vara rak i modellen och av ganska styvt material så den håller formen. För att få exempel på hur jag menar kolla in Hope, de har precis den modellen som jag menar
anni säger: har inte sett några utsvängda 70talsjeans som du säger är inne?? vart finns de??
Karolina Skande säger: Topshop har flera modeller. Även H&M har/har haft någon modell. Whyred har en lyckad 70-talsmodell. Gul & Blå har en orginalmodell från 70-talet mfl mfl.
Bitchen säger: Hörde att skinn kommer mer o mer men i vilka plagg? Funkar mina gamla tajta byxor?
Karolina Skande säger: Ja du har helt rätt, i höst exploderar skinn och det i nästan alla typer av plagg. Klänning, kjol, jacka, byxa, shorts, byxdress. Själv föredrar jag nog dock kjolen och jackan, men sen är jag en fegis också... :)
Bitchen säger: Hej! Är barnsligt förtjust i high heels, funkar mina extrema klackar i höst också?
Karolina Skande säger: Ja ja ja, på med klackarna!
Lisa säger: Kvalitet eller kvantitet,vad tycker du? // älskar din blogg!
Karolina Skande säger: Jag är stor förespråkare för kvalitet men det betyder inte att det behöver vara svindyrt. Men hellre 1 riktigt bra plagg än 10 skräpplagg i ruttna material.
Deisy säger: Hej Karolina:Lång eller kort skinnjacka,vilket är snyggast?Ha det gott
Karolina Skande säger: Kort är mitt solklara svar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode