”Jag kan faktiskt dansa – egentligen”

NÖJE

Läs hela chattet med Andreas Sjöberg från "Idol"

Foto: Andreas Sjöberg chattade med aftonbladet.se:s läsare.

Andreas Sjöberg säger: Tjena! Nu är jag här och kan börja chatta med er!
Lotta säger: Hej Andreas! Jag ville mest tacka för ett lysande genomfört Idol och ge dig en liten klapp på axeln inför framtiden! Lycka till! Min fråga till dig är- Har du tagit sånglektioner och hur länge har du sjungit? Kram från Skånetösen Lotta
Andreas Sjöberg säger: Jag har aldrig tagit några sånglektioner. Men tack för klappen!
Mari säger: Hej Andreas, riktigt tråkigt att du fick lämna idol, vi från Vimmerby har hejat på dig hela tiden. Vad ska du göra nu? Blir det skivsläpp eller? Kram
Andreas Sjöberg säger: Vet inte än, men jag hoppas verkligen att det ska bli något sånt inom en snar framtid.
Johanna säger: Hej Andreas! Vilka är dina inspirationskällor när det gäller sång/musik?
Andreas Sjöberg säger: När jag står och diskar blir det allt från soulklassiker som Aretha Franklin till gammal rock och The Ark.
Kjell Dahlborg säger: vem var din bästa kompis av tjejerna i idol?
Andreas Sjöberg säger: Jag tycker om dem lika mycket, men på olika sätt. Det är olika personligheter, men jag gillar dem alla. Jag kan inte svara på det.
Exil säger: Blev din fru ledsen när juryn sågade din frisyr flera gånger innan du blev klippt och tillplattad a la Jihde? Ärligt grabben, det var ju kanske inte årets bästa frisyr - håller du med? :) Bra jobbat annars, du har en jävla bra pipa!
Andreas Sjöberg säger: Jag kan hålla med om att det inte var världens bästa frisyr, men det ska ju inte hänga på det utan hur man sjunger. Min fru tog det bra. Tack för komplimangen.
lollo säger: Har du fått nåt skivkontrakt?Jag tycker du skulle ha vunnit,du är kanon.
Andreas Sjöberg säger: Jag kan inte få något kontrakt så länge som Idol håller på, då är jag i kontrakt med dem. Och hade någon hört av sig så skulle jag inte kunna avslöja det.
Gurra säger: Tjenare! Först vill jag tacka för din medverkan i idol. Du är Sveriges svar på paul potts i sverige! Jag är stort fan av Redhawks och vad tror du? Tar vi oss till elitserien där vi hör hemma redan iår? God jul! / Gustav
Andreas Sjöberg säger: Det var fint skrivet. Det är en ära att bli jämförd med Paul Potts. När det gäller Redhawks kan det bli tufft. Leksand är också väldigt bra, men Malmö har alla förutsättningarna att lyckas om man förstärker med några vassa centrar.
Manuela säger: Hej Andreas vilken slags musik skall du syssla med? Hur många barn har din fru och du?
Andreas Sjöberg säger: Rock eller soul – eller dansband. Vi har två barn, Josefin och Richard.
Malin_i_Skåne säger: Hej Andreas! Eftersom tillfälle ges här på Aftonbladet idag måste jag passa på att berömma dig. Trist att du inte tog dig hela vägen til globen men det måste ändå varit en fantastisk resa!! Vi (jag & sambon) har hejat på dig varenda fredagskväll..tycker du är super...vilken röst!! Vår fråga: Vad kommer du göra nu...återgå till arbetet eller försöka satsa helhjärtat på fortsatt sångkarriär? Vad arbetar du med föresten?? Mvh Malin & Jörgen
Andreas Sjöberg säger: Jag är egentligen barnskötare, men nu kommer jag att satsa allt på musiken. Men det kan vara bra att ha som en reservplan.
Caroline säger: Blev du lika förvånad som de andra att daniel åkte förra veckan ?
Andreas Sjöberg säger: Ja. Han är en otroligt bra artist. Det var som att trycka på en knapp så flög han ut och gjorde sina nummer på ett fantastiskt sätt. Jag tror inte att han gjorde ett enda dåligt framträdande.
Lotten säger: Hur mycket pengar fick ni som var med i Idol om dagen?
Andreas Sjöberg säger: 200 kronor per, inget mer. Så det var inget lyft för ekonomin, men det hoppas jag ska ändras.
Tudor säger: Vad tycker du om Idolkontraktets efterbörd egentligen? Tänker på att du nu sitter här å chattar å att Daniel blev tvungen att åka runt i en glassbil t.ex.
Andreas Sjöberg säger: Per dag ska det vara.
Andreas Sjöberg säger: Det var synd om honom, jag tror inte att han gillade det. Men i dag är det jag som ska ut med Glassbilen. Det är klart att det känns lite annorlunda, men jag hoppas att vi säljer mycket glass och skivor!
luring säger: Kommer din frisör och du återgå till din gamla frisyr?
Andreas Sjöberg säger: Ja, om plattången går sönder så...
jocke säger: vem tycker du ska vinna av picasso och amanda?
Andreas Sjöberg säger: Jag tycker att Marie Picasso ska vinna. Hon har den erfarenheten som krävs för att klara av stressen. Jag tror att det är bättre för Amanda att få göra en skiva i lugn och ro, för hon har framtiden för sig.
Martina säger: hej, för det första så tycker ja att du borde va en av finalisterna. Sen undrar ja hur det egentligen känns att stå där å få hård kritik från juryn, inför så stor publik och tv publik?? ha de gött
Andreas Sjöberg säger: Tack för stödet. Det är klart att det aldrig är roligt att få kritik, men man måste försöka ta det på rätt sätt och ta till sig och förbättra det som behövs.
Pauline' säger: Hej Andreas. Vad tycker du om juryns val av låtar till dig i fredags? Tycker du att du fick det svårare än tjejerna? Lycka till!
Andreas Sjöberg säger: ”Conga” var katastrof. Det kändes som om de ville ha ut mig. De andra fick lättare låtar.
ekan säger: Vilken låt är du nöjdast med framföringen av?
Andreas Sjöberg säger: Det kändes bra i kroppen när jag sjöng ”People get ready”. Rent röstmässigt passar den mig bra och jag har hört den med många olika artister tidigare.
therese säger: vilka kommer du hålla kontakten med efter idol?
Andreas Sjöberg säger: Sam bor ju nära så vi kommer säkert att träffas ofta. Annars har jag lovat att gå på hockey med Daniel. Men jag kommer nog att hålla kontakten med de flesta.
carolina säger: vilken av jurymedlemmarna är trevligast mot idoldeltagarna?
Andreas Sjöberg säger: Daniel. Han ger alltid svar på varför han sagt som han sagt under programmet och är rak och bra.
Magda säger: Hur mycket träffar ni juryn förutom programmen?
Andreas Sjöberg säger: Aldrig.
fia säger: Du skriver att Conga var en katastrof.. men en bra artist ska väl kunna göra vilken låt som helst? om inte annat så på sitt sätt..
Andreas Sjöberg säger: Det är sant, men i detta läget är det svårt att hinna göra en sån låt bra om man inte är en latinosångare och dansare.
LuLu säger: Vilka tre saker skulle du ta med dig till en öde ö?!
Andreas Sjöberg säger: Gitarren, mat och dryck så att man kan överleva.
Danny säger: Är du besviken att du fick lämna idol? Puss
Andreas Sjöberg säger: Nej, det är jag inte. Jag är stolt och nöjd över det jag har åtstadkommit.
ztar säger: Kan du spela något instrument?
Andreas Sjöberg säger: Jag kan spela lite av varje – trummor, bas och gitarr.
Danne säger: Är kishti så knäpp som hon verkar? :P
Andreas Sjöberg säger: Jag vet inte, jag känner inte henne personligen alls. Det enda jag vet är att hon suttit och haft en massa synpunkter och kritik mot mig.
Lena säger: Blir det flytt uppåt Stockholm nu då om du vill satsa?
Andreas Sjöberg säger: Om det är tvunget så gör jag det. Men jag trivs i Malmö med.
Annika säger: Hur träffades du o din fru?
Andreas Sjöberg säger: Vi träffades genom musiken.
helena säger: Hej Andreas. Sjunger din fru också?
Andreas Sjöberg säger: Ja, hon sjunger bra. En klar, ljus röst.
Annika säger: vad gör ni när ni inte tränar på låtarna under vackan?
Andreas Sjöberg säger: Då är det massor av aktiviteter. Man åker iväg på olika evenemang, man måste ju synas och höras en massa för att få röster.
Olle säger: Rekommenderar du andra att söka till Idol ??
Andreas Sjöberg säger: Ja du Olle, det tycker jag. Det finns en stor chans att lyckas om du vet att du har något speciellt.
Pillan säger: Vi är några stycken som har hejjat på dig som galningar under din Idoltid. Vi är så glada att du inte klev av som du tänkte..Vi får väl se mer av dig...snälla?!
Andreas Sjöberg säger: Det kommer ni att få göra. Och tack så mycket för alla era röster och ert stöd.
hanii säger: Hej Andreas!! Finns det något du har lärt dig som du alltid kommer att komma ihåg?
Andreas Sjöberg säger: Andningsteknik är väldigt viktigt när man sjunger. Det kommer jag aldrig att glömma.
Mia säger: Skulle du ställa upp i Let}s dance om du blev tillfrågad?
Andreas Sjöberg säger: Ja, varför inte. Det skulle vara kul att lära sig dansa. Jag tycker att jag kan dansa rätt bra, men det blir lite spänt när man får kritik hela tiden.
Moderator säger: Tack Andreas och alla som chattade. Det var enormt många som ville ställa frågor. Ni kan läsa ett chattsammandrag på Nöjeslivssajten inom kort.
Andreas Sjöberg säger: Tack för alla era fina komplimanger. Vi ses snart igen!

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol