Mode

Nya trenden: Syrespa

NÖJE

Vacker hy med Hollywoods favoritbehandling

Får det lov att vara lite syre och en ansiktsbehandling?

Hollywoods favoritbehandling ska ge energi och vacker hud med hjälp av syre både utvändigt och invändigt.

Vi testade och blev åtminstone snygga för en dag.

Syre i ansiktet Aftonbladets reporter får syre både utvändigt och invändigt.
Syre i ansiktet Aftonbladets reporter får syre både utvändigt och invändigt.

Jag kan garantera att Madonna knappast ser ut som Mr Spock när hon ligger och andas in syre i en plastbubbla, insmord med en vit kräm.

Men det gör jag.

Jag försöker att inte tänka på att även Mick Jagger regelbundet sägs gå på oxygenbehandlingar för att hålla sig snygg. Han ska tydligen också andas in det extra syret i oxygen-baren för att få mer energi till sina spelningar.

Trösterik vision

På något sätt är det mycket mera trösterikt att visionera Madonnas botox-släta tjusiga ansikte än Micks sharpei-liknande.

En behandling ska tillföra 98 procent rent koncentrerat syre till huden och genom lungorna vidare i metabolismen. I och med detta ökar cellförnyelsen i huden och i hela metabolismen, enligt Kirsi Leino som driver salongen Dermalight som är agenter för Diamond Oxygen System som metoden heter.

– Den är perfekt efter sommaren, men för att få full effekt bör man gå en kur på cirka 12 gånger, säger Kirsi.

Killar och pirrar

Behandlingen börjar som en helt vanlig ansiktsbehandling med rengöring och peeling. Därefter sprayas oxygenserum in i huden med en så kallad oxygengun i djupare veck, rynkor och torra partier.

Det killar och pirrar lite i huden, men än så länge känns det normalt. Tydligen har jag rätt många torra partier och rynkor för Kirsi håller på länge och väl och huden känns riktigt mjuk och blöt.

Nästa steg är att massera in överskottet av serumet i huden samtidigt som jag får andas 98 procent rent syre i en kvart.

Därefter får jag en oxygenkrämmask på hela ansiktet som också den sticker och pirrar.

Sen kommer vi till den rymdliknande upplevelsen när en plastkupa sätts över mitt ansikte. Från kupan strömmar syre i en jämn ström och det låter ungefär som havsvågor som slår in mot stranden. Mycket avkopplande.

Mjuk och smidig

Och visst är jag mjuk och smidig i huden. Mina små torrhetsrynkor är som bortblåsta och ansiktet känns betydligt mer återfuktat.

Dagen efter är jag dock lika torr och trist igen i huden och japp, jag glömde ungefär hälften av allt jag skulle komma ihåg den dagen också. Men som en askungekur innan festen är behandlingen perfekt.

Så tyckte Petra:

Fakta/Oxygenbehandling

Läs också:

Petra Weiss

ANNONS EXTERN LÄNK

BLACK FRIDAY: Massor av rea på populär elektronik. Robotdamssugare, hörlurar, TV. Passa på att köp innan de tar slut!

Webhallen

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Mode

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode