Pete ute från drog-kliniken

NÖJE

Hultsfred: Allt pekar på att Doherty kommer

Pete Doherty mår bättre än på länge.

I dag väntas skandalrockaren lämna drogkliniken i Portugal och återvända till England.

Så alla Babyshambles-fans som ska till Hultsfredsfestivalen kan andas ut - i alla fall för stunden.

Foto: pampasscenen nästa Hultsfredsaktuella Babyshambles sångare Pete Doherty förväntas lämna drogkliniken i Portugal i dag. "Vi förväntar oss att de kommer", säger Hultsfreds Janne Kleman.

Babyshambles konsert på Hultsfredsfestivalen har varit i farozonen en längre tid.

Men nu pekar det mesta på att bandets skandalomsusade sångare Pete Doherty faktiskt kommer att stå på Pampasscenen natten mellan den 16 och 17 juni.

Åker till England i dag

Doherty har sedan i måndags varit på ett portugisiskt behandlingshem för att bli kvitt sitt heroinberoende. Men Dohertys advokat Sean Curran förnekar att sångaren planerar att vara där i "flera veckor".

-Som jag förstår det går behandlingen bra och han kommer att återvända till England på lördag (läs i dag), sa Curran i går enligt brittiska NME.

Tror att han kommer

Och på Hultsfredsfestivalen rullar allt på som vanligt.

- Vi har inte fått några nya besked om att Babyshambles ska ställa in, så vi förväntar oss att de kommer, säger Janne Kleman, bokningsansvarig på festivalen.

- Bandets produktion har även börjat diskutera saker runtomkring konserten så allt pekar på att de kommer att spela. Men man kan så klart inte vara säker förrän de verkligen befinner sig här och står på scen. Men det gäller ju alla band.

Mattias Bergqvist