Simone Moreno: "Jag tror att min låt blir en stor sommarhit"

NÖJE

Läs hela chattet med Simone nedan

   Simone Moreno säger: Hej, det är jättekul att få delta och få prata med er!

Anonym säger: tyckte du att svenska folket röstade rätt?

   Simone Moreno säger: Ja, de röstade på vad de tyckte om mest. De prioriterade klassiska schlager.

Anonym säger: vad lyssnar du mest på för musik på fritiden? när du är ledig?

   Simone Moreno säger: Jag lyssnar på väldigt bra musik, på allt möjligt, Johnny Cash, Stevie Wonder, Miss Elliot, Gwen Stefani och allt möjligt inom brasiliansk musik.

Bibi säger: Blev du besviken på din placering? jag tyckte du var bra.

   Simone Moreno säger: Nej, absolut inte! Tack så mycket, det var en ära att få öppna hela festivalen och få visa upp lite av min kultur. Jag är medveten om att vår show var en av de bästa showerna. Kanske var felplacerad som första låt. Det blev ett vackert och glatt startnummer.

Anonym säger: Hur länge har du hållt på med musik och att sjunga??

   Simone Moreno säger: Sedan jag var 14 år gammal. Det var då jag började att sjunga i coverband, sedan började jag sjunga på karnevalen, det är en stor tradition i Brasilien, lika stor som schlagern i Sverige.

Bibi säger: Tror du att din låt kommer att spelas i Brasilien?

   Simone Moreno säger: Ja, det tror jag verkligen. Inte bara i Brasilien. Jag tror att låten kommer bli en stor sommarhit, den är glad och svängig och hela världen gillar såna låtar.

Anonym säger: Vad tror du om en duett med Lasse Åberg?

   Simone Moreno säger: Ja, det är inte omöjligt. De är roliga och framförallt älskar jag barn och barnen älskar dom.

Anonym säger: Hejsan en fråga omkring slagern nu då hur upplevde du lilla leksand och själva byn liksom ejhendals arenan ?

   Simone Moreno säger: Dalarna är vackert! Vi hann inte se oss omkring. Vi var tvungna att jobba, genrepa och så, vi hann inte lära känna Leksand. Det var mycket vackert med snön och allt. Det finns ett väldigt bra spa där man kan slappna av, och jag fick lite massage, det var mysigt och trevligt. Hotellet var fantastiskt också!

Anonym säger: Kommer du från Rio de janiero

   Simone Moreno säger: Nej, jag kommer från Bahia, i nordöstra Brasilien. Fast jag bodde i Rio de Janeiro i fem år innan jag flyttade hit.

Anonym säger: Har du träffat Drottning Silvia?! Hon är ju från Brasilien...

   Simone Moreno säger: Jaa, det har jag gjort! Vi träffades på Polarpriset där vi hyllade Brasiliens kulturminister. Hon var trevlig och rolig.

elina säger: Simone, hur könns dett att sjunga med timbaktu? vi drar till malmö?`??

   Simone Moreno säger: Fantastiskt! Den låten vill jag gjärna spela live med honom! Det var så roligt i studion när vi spelade in. En fantastisk upplevelse med honom, jag har lärt mig så mycket av honom. Han är en generös och varm människa. Jag har fått många vackra ord om låten.

Anonym säger: Tycker du att Anderas Johnsson är snygg. Jag tycker att han är läcker!!

   Simone Moreno säger: Ja det tycker jag! Han är snygg och en bra sångare/låtskrivare. Han har mycket karisma och är en trevlig person.

Anonym säger: Vem var din favorit i Leksand?

   Simone Moreno säger: Jag själv! Men alla var jätteduktiga. Men det är klart jag hejade på min låt, det är ju en tävling.

Anonym säger: Är du gift annars vill jag gärna fria till dig

   Simone Moreno säger: Nej, jag är sambo med en trevlig svensk man sedan sex år tillbaka. Vi träffades i Rio och det är därför jag är här nu.

Anonym säger: tjao simone! aldrig hört talas om dig. vem är du och hur hamna du här?

   Simone Moreno säger: Jag är en sångersks från Brasilien som har släptt fyra skivor där och i oktober släppte jag min femte här. Nu har jag bott här i fyra år, det har gått bra med karriär och allting. Om ni vill veta mer kan ni gå in på: www.simonemoreno.com

Christopher säger: Hejsan. Vad tycker du om Michael Jackson? Är han någon form av inspirationskälla till dej ?

   Simone Moreno säger: Absolut, absolut! Så många generationer har inspirerats av honom. Han är evig! Jag älskar honom och tycker synd om honom att det har blivit som det har blivit för honom. Han hade så många problem som barn och han har så många psykiska problem. Jag hoppas ändå att han kommer ge ut en ny skiva. Han är den bästa artist som finns för mig.

Axel säger: Vem vad det som valde din och de andras kläder, som ni hade på scenen!?

   Simone Moreno säger: Det var Lars-Åke, alltså Babsan. Smakfullt och fantastiskt! Han förstod precis vad jag ville, en känslig konstnär. Det var en unik upplevelse att samarbeta med honom. Han var verkligen med oss på riktigt, genom förberedelse och allting. Det skulle inte ha varit nån annan, han var perfekt. Fantastiska färger!

säger: Varför valde du att sjunga på portugisiska? Det lär väl ändå inte gå hem i Folkhemmet?

   Simone Moreno säger: Först: det är mitt språk och så blev det mer originellt att sjunga på mitt språk. Det var faktiskt de på SVT som tyckte det var charmigt med portugisiska. Refrängen var på engelska. Jag tycker inte att det spelar någon roll på vilket språk man sjunger för musik är universiellt. Det som kommer från hjärtat är energin, känslan och rytmen. Jag själv kan se att när jag sjunger live på scen så jublar folk och dansar och blir glada fast de inte förstår texten.

Sweet_Boy säger: Hej.Vad tycker du om att svt avslöjar placeringar på alla deltagare?

   Simone Moreno säger: Regler är regler och det är de som bestämmer. Men jag tycker kanske inte att man skulle nämna det. Det är inte alltid de som kommer sist som är sämst. Det kanske betyder att låten inte blev förstådd eller så, det är så mycket man måste tänka på.

Anonym säger: du borde vunnit!!!! du ver helt klart bäst!!! hur får man tag på låten??

   Simone Moreno säger: Singel kommer finnas i affären och låten kommer spelas på radio snart. Jag väntar på en stor vårturné. Jag är nästan säker på att jag kommer få alla att dansa till den här låten var jag än befinner mig! Tyvärr har inte svenska folket chans att se den här unika och fantastiska showen som jag höll i globen. Men om ni kommer på min konserter kan ni få känna på glädjen och energin. Och jag är absolut inte ledsen. Det har varit jättekul att få vara med och jag är mycket positiv till framtiden!

   Simone Moreno säger: Hej då, tack så mycket till er som gillade låten och ni ställde frågot till mej! Puss och kram!