SD:s flygblad till flyktingar

Hashtag mot SD-kampanj sprids

Av: 

Monika Israelsson

NÖJE

Hashtagen #inteimittnamn trendar just nu på sociala medier, efter att operasångerskan Malena Ernman twittrat meningen tillsammans med en bild av Sverigedemokraternas flygblad.

SD hävdar i sitt flygblad, som delas ut till flyktingar på Lesbos, att ”svenska folket” står bakom budskapet. Det är något som kraftigt tillbakavisas på sociala medier, där hashtagen #inteimittnamn just nu sprids.

Malena Ernman var en av de första att använda hashtagen under dagen. Hennes tweet har hittills delats 888 gånger och mängder av personer har följt hennes exempel och skrivit egna tweets.

”Nej, sluta sprida lögner om det vackra Sverige som jag älskar, dit alla är välkomna”, skriver en person.

En annan vänder sig direkt till SD: ”Hej SD. Gör vad ni vill i ert namn men ge fan i att ljuga, eller faktiskt ens tala sanning i mitt namn tack. //En av det svenska folket”.

Kändisar protesterar

Flera kända svenskar har hängt på hashtagen.

Ärkebiskop Antje Jackelén skriver: ”The people of Sweden? Definitivt #inteimittnamn”.

Artisten Eric Saade skriver: ”Jag växte upp med det bästa utav två världar! Min pappa har utländsk bakgrund och min mamma har svensk bakgrund. Jag önskar att fler människor fick uppleva det. Att få växa upp i en mångkulturell värld.”

Jason Diakité, känd som Timbuktu, svarar tillsammans med den grafiske designern Mattias Lundin med ett satirbrev, som liknar flygbladet från SD, och twittrar att de tog sig ”rätten att skriva under i ditt namn Jimmie. Hoppas det är lugnt”.

Efter fyra timmar har bilden gillats av 25000 personer på Facebook.

ANNONS

Just nu upp till 70% rabatt! Flyttrea på mode, inredning, skönhet och barnkläder.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

SD:s flygblad till flyktingar

Sverigedemokraterna

Antje Jackelén

Malena Ernman

Eric Saade

”Timbuktu” Jason Diakité