Blondinbella rasar mot flyktingdemonstration: ”Jag får ont i magen”

avAndreas Hansson

1 av 2
Blondinbella.

En mur av människor vill stoppa invandringen.

Nyheten om demonstrationen i Finland har fåttt Blondinbella att skriva ett brandtal för flyktinghjälp.

– Det här är det värsta jag läst på länge. Jag får ont i magen, skriver hon.

Flyktingkatastrofen rasar för fullt i världen.

Samtidigt fortsätter både engagemanget och debatten att koka, inte minst i Sverige.

Och Finland. Där samlades i går vid lunchtid 500 personer i en mänsklig mur, vid svenska gränsen, för att visa sitt missnöje med invandring. Även på svenska sidan gränsen hade ett 30-tal demonstranter samlats.

– Vi motsätter oss att så många asylsökande kommer till Finland. De har kommit genom en massa trygga europeiska länder före de nådde Finland och de borde ha stannat där, säger ett medelålders par i Torneå till Yle.

Nyheten fick Isabella ”Blondinbella” Löwengrip att reagera med ett brandtal i sin blogg.

”Min första tanke är: Hur kan ni leva med er själva? Ni vaknade imorse i en varm säng, åt er mätta på frukost och bestämde er sedan för att hindra familjer som har flytt i veckor/månader för få att komma i säkerhet. Vilka tror ni att ni är?”

”Det är bara ord du hört andra säga”

Även på svenska sidan gränsen hade ett 30-tal demonstranter samlats.

– Det var en del som jag uppfattade som högerextremister som samlades på busstationen i Haparanda, vad de nu skulle göra där, men de gick och blängde på folk som inte såg skandinaviska ut, vilket är rent ut sagt för jävligt, sa Peter Waara (S), kommunalråd i Haparanda till TT

Blondinbella fortsätter:

”Många pratar om att våra länder inte har kapacitet att ta emot folk, jag blir tokig när jag hör det. Kapacitet? Dålig integration? Orättvist att Sverige ”får ställa upp”? Det är bara ord som du har hört andra säga. Människor dör”, skriver Blondinbella.

”Barbarer”

Under rubriken ”Vi måste göra allt” stormar Löwengrip emot de som gör skillnad på folk och folk.

”Våra landsgränser är något vi hittat på. Vi delar vårt jordklot. Du som invånare har inte rätt att neka någon att komma in till det du kallar ditt land. Du har inte ens rätt att tänka tanken att det är jobbigt. Det är familjerna som just nu behöver vår hjälp som har det jobbigt och VI SKA göra vad vi kan. Annars är vi inte värda att kalla oss för människor, då är vi barbarer.”

Bloggdrottningen har fått stort medhåll i sociala medier.

”Lyfter på hatten åt @lowengrip som använder sin plattform till att ryta till”, skriver en.

Och så är jag Team Blondinbella för första gången någonsin, skriver en annan.