Mats Ronander

Ronander: ”Löjligt att uppröras av n-ordet”

Av: 

Frasse Levinsson

NÖJE

Använde det kontroversiella ordet på scen

Aristen Mats Ronander är i blåsvädret.

Han använde n-ordet i ett mellansnack.

– Han berättade att han gick och öppnade dörren och att "där stod en tre meter lång neger", säger recensenten Camilla Dal till Gefle Dagblad.

På söndagen höll artisten Mats Ronander, 61, konsert i Gävle Konserthus. När spelningen led mod sitt slut berättade Mats Ronander en anekdot för publiken.

– Det handlade om något hotellrum. Han berättade att han gick och öppnade dörren och att "där stod en tre meter lång neger". Jag trodde inte det var sant, säger Gefle Dagblads recensent Camilla Dal till Gefle Dagblad.

”N-ordet är inte okej”

Camilla Dal ifrågasatte ordvalet i sin recension av konserten. Under rubriken ”Nej Mats Ronander, n-ordet är inte okej” skriver hon att ”det är för mycket att höra en välkänd artist uttala n-ordet” och att hon ”blev så arg att resterande låtar gick mig ljumna förbi”.

I ett mejl till tidningen vidhåller Mats Ronander sin rätt att använda det kontroversiella ordet.

"Ja,det var en härlig spelning! Har alltid tyckt att ordet NEGER är himla vackert!! Känns ngt löjligt att man upprörs av detta! Har ALLTID stått på de diskriminerades sida! God Bless!

mvh Mats Ronander/Likblek Man från Örebro!", skriver han.

”Förskräckligt att säga så”

Svaret fick knappast Camilla Dal att ändra åsikt.

– Med det samhällsklimat i dag och inte minst de händelser som skett den senaste tiden, tycker jag det är förskräckligt att säga så. Vi var nära att gå direkt men det var bara ett par låtar kvar så vi stannade kvar, säger Camilla Dal till Gefle Dagblad.

ANNONS

Spana in Cerveras rea-sortiment online och klicka hem dina favoriter innan de tar slut!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mats Ronander